Miért van rosszindulat is egyben a sérült emberekben? És ha valakinek van egy rossz tulajdonsága, az miért próbál kompenzálni?
Figyelt kérdés
Van egy jó barátom,akit régóta ismerek,és egy jóra való ember. Szegény születése óta sérült,és elég sok szenvedésen,és műtéteken átment. De most viszonylag jól van,leszámítva az önértékelési problémáit,amit nem képes elismerni. Jóra való,és becsületes egy ember,mert különben nem barátkoznék vele. Csak azt nem értem,hogy miért annyira kárörvendő,és miért kívánja a halálát azoknak akiket nem éppen kedvel? Én Istenhívő ember vagyok,és akármennyire is utálok valakit soha nem kívántam tiszta szívből a halálát. Persze indulatból előfordul hogy kicsúszik a számból ez,meg az. De soha nem szívből jött,vagy jön. Akiről írok,Ő meg tiszta szívből gondolja. Azért nem mindegy. Ha valakit utál,annak egyből a halálát kívánja,még akkor is,ha az a valaki nem tört az életére,és nem okozott neki nagyobb bajt,csak kisebbet. Vagy éppen valakivel nem jön ki,vagy éppen valakit nagyon utál,vagy utált. De persze a szemébe nem meri mondani. Jó persze ezzel sokan így vagyunk. Jól is néznénk ki,ha mindenki mindig őszinte lenne,akkor rengeteg bajunk lenne egymással,és hatalmas nagy bajban lennénk. Én ha valakit utálok,és úgymond utamban van,mindig azt mondom,hogy tűnjön ez az életemből,és azt sem bánom ha jó lesz neki,vagy legyen neki akár jó dolga,csak többet ne lássam,és hallani se halljak róla. De a halálát nem kívánom. Elvégre mégsem tett nekem akkora kárt az életemben,hogy a halálát kívánjam. Nem ölte meg a családtagjaimat. Az ember akiről írok,volt hogy a saját rokona halálának is örült. De mondjuk ez valószínű hogy a szeretet hiánya miatt alakult ki nála,vagy azért mert sérült,és önértékelési hibái vannak. Mondjuk Én sem vagyok tökéletes,mint ahogy senki nem az. De Én akkor sem tudok más kárán örvendeni,más nyomorán mulatni,és más halálának örülni,vagy azt éppen kívánni. Nekem egy nagyon jó barátom,és el is beszélgettem vele,hogy ez így nem éppen jó. Igaz,engem is kinevetett,amikor az egyik kollégám szemétkedett velem úgy,hogy ordítottam. Meg mindig látom rajta hogy felcsillan a szeme,és vigyorog amikor egy tragédiát mesélek neki. És mindig a kivégzések,és kínzások foglalkoztatják,és imádja az az ilyen témát. De még egyszer leszögezném,hogy egy rendes emberről van szó. Csak szeret hiányban szenved,és saját magát nem tudja elfogadni. Pedig én mindig mondom neki,hogy fedezze fel a benne rejlő értékeket. És ne azzal próbálja kompenzálni a rossz tulajdonságát hogy olyan öregeknek átadja a helyet akik meg sem érdemlik,és közben egy cigány kismamát meg lelőne. Igaz nekem is vannak negatív élményeim,de azért mert valaki cigánynak születik,csak pusztán azért nem kell egyből utálni. És akkor még rám mondta az egyik alkoholista kollégám hogy "rasszista dög" Nahát! :) Az öregeknek átadja a helyet,és pont olyanoknak akik még flegmáznak,és morognak is utána,és olyanoknak akik még futni is tudnak,és állni főleg. Magyarán szólva most nem is ragozom tovább,az egyik tettével üti a másikat. De nem is kicsit. Szóval játssza az eszét hogy milyen jól nevelt illedelmes,aztán forr benne a gyűlölet,és a rossz indulat. Mondjuk felém nézve nem. Mert különben nem barátkoznék vele. De amikor ezzel szembesítettem,akkor meg azt mondta,hogy mi köze van a kettőhöz. Én azt mondtam neki. Hogy nehogy azt hidd hogy most azzal,hogy utálatos vénembereknek átadod a helyet,azzal kompenzálod a rossz indulatodat,és a gyűlölködésedet. Vagy lehet,hogy nála mások az érték rendek? De valahogy mégsem értem Őt meg. Ha lát egy fiatalt,aki hangosan hallgatja a zenét,egyből ilyet szól " Hogy siketülne meg!" Egy roma lányt a babájával. "Hogy ejtené el!" Egy rabszállítót "Hogy dögölnének meg!" Pedig bárki be kerülhet a rosta mögé. Aztán meg az utálatos vén trottyoknak meg nyanyáknak átadja a helyet. Pedig a fiatal is elfáradhat,és lehet beteg,vagy fájhat a háta,lába,Stb. Vagy lehet hogy azért kedveskedik az öregeknek,mert valójában fiatal létére már Ő is olyan,mint egy meg keseredett öreg? Normális válaszokat várok. És Tessék végig olvasni figyelmesen,és csak utána válaszolni!2016. febr. 24. 11:56
1/5 anonim válasza:
Nem olvastam végig a hosszú írásodat, mert ismerlek már rég óta és mindig ugyanoda szoktál kilyukadni a mondókád végén. A barátod szerintem egyedi eset, ne általánosíts, nem minden sérült ember rosszindulatú vagy kárörvendő, ezt csak Te gondolod így, de ez egyáltalán nem így van. Én pl. sérült ember vagyok, van diplomám, de nem ez miatt tartanak mások bölcs embernek, hanem mert a sok negatív élményem miatt sokat megtanultam az emberekről és tudom kihez hogyan érdemes viszonyulni. Életcélom az, hogy segítsek az emberek lelki és életviteli nehézségein. Szóval nem vagyok rosszindulatú kicsit sem, rosszul gondolod ezt a sérült emberekkel kapcsolatban. Nagyon buta és elmaradott ideológiát követsz amelynek hangoztatása a világ számos részén bűncselekménynek számít. De rasszista, antiszemita vagy kirekesztő magatartásért akár Magyarországon is börtönben kerülhetsz, az utóbbi időben láttunk már erre több példát is. A rendőrök üldözik az ilyen embereket és előbb–utóbb meg is történik a kihallgatásuk, felelősségre vonásuk minden esetben. A nagyobb városi rendőrkapitányságokon van külön internetes bűnelkövetőkre szakosodott csoport, feltörik az e–mail és Facebook fiókjaikat, lehallgatják a telefonjaikat, gyűjtik az ilyen emberekről az információt s ha kell lecsapnak rájuk az éjszaka kellős közepén a terrorelhárítás munkatársai.
2/5 A kérdező kommentje:
Látom Te sem vagy képben. Akiről írok,az egy barátom. És pont az az ideológia amit te rám ruházol,az pont arra vonatkozik,akiről írok. De még talán arra sem. És mégis honnan ismersz te engem? Azt sem tudod hogy valójában ki vagyok. Jó lenne ha figyelmesen elolvasnád ami írtam,és utána írnál ilyen válaszokat. Diplomás létedre azért meg tanulhattad volna,hogy először is EL KÉNE OLVASNI!! Egy szöveget,és talán rá jönnél hogy kiről,és miről írok! Na szóval. Először is OLVASD VÉGIG! ÉS FIGYELJ ODA JÓL, HOGY KIRŐL,ÉS MIRŐL ÍRTAM. Vagy talán nem ismered az idéző jelet? " Azt írod Diplomás vagy. De szerintem te csak egy illúziót kergetsz. Ha van is valamiféle okleveled,akkor ahhoz illegálisan jutottál hozzá százezrekért.
2016. febr. 24. 13:35
3/5 A kérdező kommentje:
Szóval olvasd csak végig,és tud meg,hogy valójában miről,és kiről írtam. És mégis honnan ismersz? És mire akarok kilyukadni konkrétan? És miért is csapna le rám a rendőrség,vagy a Terror elhárítási központ? És Én nem általánosítok,csak van egy ember aki egy jó barátom,csak van egy nagyon rossz tulajdonsága. De azon kívül rendes ember. Mert különben nem barátkoznék vele. Csak súlyos önértékelési problémákkal küzd,és előítéletes. De nem rasszista. És amire Én ki akarok lyukadni az itten nem az,hogy azt gondolom hogy minden sérült ember ilyen,de mivel egészség ügyben dolgozom,sok ilyen és hasonló önértékelési problémákkal küzdő emberekkel találkozom. Ha netán magadra ismertél akkor bocsi. :) Olvasd el,gondolkozz! És emészd meg. És utána irkálj ilyen eget verő marhaságokat,amit válasznak írtál. Én tanultam Pszichológiát,és azok akik hasonló problémákkal küzdenek,vagy éppen magukra ismernek hajlamosak támadni egyből. Látom neked is önértékelési problémáid vannak. Nem ismersz te engemet,azt sem tudod ki vagyok,hány éves vagyok,mi a foglalkozásom. Szóval a hülye semmit mondó gagyi válaszodra NEM tartok igényt. Na pá!
2016. febr. 24. 13:50
4/5 anonim válasza:
"Miért van rosszindulat is egyben a sérült emberekben? És ha valakinek van egy rossz tulajdonsága, az miért próbál kompenzálni?" (Csak ezt olvastam el.)
Ez nincs így. Ne általánosíts. Minden ember más.
Sok ok(ok) lehet(nek) miért ilyenné alakul valaki.
Rengeteg ember nagyon sérült s még mindig csak segít, még azoknak is akik napi szinten sértik.
Ugyan ez kompenzálással is.
Ha kell segítség barátod kezelésére, barátodnak, írj rám.
5/5 A kérdező kommentje:
Nem általánosítok. Csak gyakoriságokból indulok ki. De mint ahogy írtad,vannak kivételek.
2016. febr. 24. 15:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!