Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell mindent megindokoln...

Miért kell mindent megindokolni, és miért mások döntik el, hogy elfogadják-e az indokot?

Figyelt kérdés
A "nem akarom" miért nem elég? Szerintem egy felnőtt ember el tudja dönteni, hogy mit szeretne és mit nem, nem?
2016. febr. 22. 22:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Indokot nem elfogadni vagy nem elfogadni kell.

Megérteni. Ha nem értik, visszakérdeznek.

Nem kell semmit se csinálni. Ha valaki logikátlan, beszélj vele, normalizálja magát. Ha ne teszi, beszéld meg vele, többé nem vagy hajlandó beszélni vele, mert logikátlan s nem tud kommunikálni.

2016. febr. 22. 22:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Einstein se úgy mondta el az elméleteit az embereknek, hogy azt mondta a végére: ez azért van így, mert én azt mondtam
2016. febr. 22. 23:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled kérdező, pont erről beszélgettem egy ismerősömmel tegnap. Miért kellene pl a párom szüleinek beszámolnom arról, mit miért teszek (miért nem eszem meg a sütemény száraz felét, miért nem akarok panellakásban lakni, miért nem vállalom el az x vagy y állást), felnőtt ember vagyok, el tudok dönteni mindent magam is, nem szorulok rá mások ítéleteire és nem engedhetem meg másoknak, hogy az ő isteni ítélkezésük elrontsa a napomat vagy akár ettől függjenek a döntéseim. Egyes emberek nem tudják, hol a helyük és meddig szabad belekotnyeleskedni a másik életébe. Vagy csak leragadtak a kisgyerekek "miért"-es korszakán és agyilag nem bírnak tovább jutni annál. Sajnos amúgy az a tapasztalatom, hogy az ilyen embereket máshogy nem lehet leállítani, csak azzal, ha ugyanolyan agresszívan visszareagálsz, mint ahogy ők tesznek, de ennek meg valószínűleg sértődés lesz a vége... a jó benne, hogy legalább le is állítják magukat egy időre.
2016. febr. 23. 10:08
 4/5 anonim ***** válasza:

A "nem akarom" azért nem elég, mert abba nem lehet belekötni. Ha nem kérek pörköltet és ezt akár tízszer is elmondod azzal nem tud mit kezdeni. Ha nem vagy éhes: jajj csak kóstold meg, nem kell egy tányérral enni. A játszmában máris nála a labda, Te meg magyarázhatod tovább, hogy miért sok még az az egy falat is. Ha azt mondod: nem szereted: jajj, hát olyan embert még nem ismertem.. csudabogár vagy, akit kissé le lehet nézni. Ha nem eszem húst: még nagyobb csudabogár vagy, még ki is lehet oktatni táplálkozástanból.

Tarts ki a mellett, hogy "nem akarom". Eleinte nehéz. Ha mégis megmagyarázol valamit és belekötnek arra találj ki néhány sablon szöveget az "Ön mindenben tökéletes?" kérdés alternatíváival.

2016. febr. 23. 12:09
 5/5 anonim ***** válasza:
úgy érzem kicsit félreértettem a kérdést. vegyétek figyelmen kívül az előző válaszom
2016. febr. 23. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!