Mért van az, hogy egy idő után teljesen más terület tudósaira jön rá, hogy nyelvrokonságot vizsgáljanak?
"De az embernek kell egy gát, hogy valamihez nem értek, nem szólok bele."
Ahogy előttem is írták, ha ért hozzá, akkor lehet jobban tudja mint egy nyelvész, ha meg nem, akkor a nyelvészek mint szakértők úgyis meg tudják érvelni hogy miért nincs igaza.
"Én arra gondolok, hogy beleszólnak olyan dolgokba, ami nem a szakterületük."
Nem mindenki ezt csinálja? Az átlag ember is szeret okosabb lenni mint a politikus, vagy az orvosa, vagy az autószerelője, még ha nem is ért hozzá. Másrészt ott vannak az olyanok is mint te, akik megmondják hogy "ne szólj bele én jobban tudom.
"Ahogy előttem is írták, ha ért hozzá, akkor lehet jobban tudja mint egy nyelvész"
Ezt túlzásnak érzem. Ha valaki ennyire okos, akkor úgyse róla szól a kérdés, mert ő akkor nem baromságot ír.
Lehet, hogy mindenki ezt csinálja, de az nem ennyire veszélyes. Ha egy autószerelő beszél bele a politikába, attól nem lesz senki, de mondjuk egy neves orvosnak hisznek az eberek.
De fent elismertem, hogy igazatok van, csak ezt még hozzáfűztem.
*nem lesz semmi
a senki elírás, nem úgy értem, hogy lenézem az autószerelőket, hanem hogy nem lesz attól még semmi következmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!