A verbális kommunikációt mindenképp tudni kell hogy az ember érvényesüljön?
vagyis hogy megértsék meg másokat megértsen mert már szinte csak ilyen csatorna van ? Most ez tényleg egy ilyen dolog hogy akkor jobban észrevesznek ha kifejezőbb ?. számomra új dolog mivel nekem még úgy tanitották régen hogy simán csak természetesen kommunikáljak, vagyis ahogy jött, és semmi ilyen hogy ezekre figyeljek. De az hogy ez egy amolyan külön csatorna lenne amit manapság már az emberek többség használ, ezen nem gondolkoztam még el. De ahogy észreveszem elég sok ember befeleforult, meg panaszkodik manapság hogy igy meg úgy gondjai vannak, lehet épp ennek hiánya miatt ?
Most ha azt akarom hogy észrevegyenek, meg sikeres legyek, jól alakuljon körülöttem minden, ezt meg kéne tanulnom mind ? hogy tanulja meg az ember élete során ? iskolába meg munkahelyen a társaság által ? hogy akkor ő is úgy csinál mint a másik hogy elérje amit akar ? Na meg olvastam már valahol hogy ma már a sima kommunikáció nem müködik. Én szinte ezt tapasztalom is, mert próbálok normálisan logikusan válaszolni ha kérdeznek, de mintha nem lenne olyan mélyreható a másik emberbe, meg mintha nem is értené.
A verbális kommunikáció a beszéd, a non-verbális az összes többi (leszámítva a tömegkommunikációt).
Érdemes utánanézni, és valamelyest tudatosan használni. Át lehet csapni manipulációba is, szerintem ez túlzás; elég annyi, ha palástolni tudod az izgalmadat, érdeklődést, nyitottságot és őszinteséget tudsz mutatni.
Rossz szokások, például a karba font kéz akaratod ellenére is közvetíthet elutasító attitűdöt a többiek felé.
Nem kizárt, hogy esetleg asperger szindrómás vagy. Javaslom, olvass utána, és ennek mentén fejleszd a metakommunikációdat / non-verbális kommunikációdat. Van persze ennek különböző szintje, és NEM betegségről van szó, hanem kisebbségi másságról, amennyiben aspergeres vagy.
Muszáj megtanulni a többség kommunikációs módját, az alkalmazkodás sikeressége céljából, ahogy egy olasznak is svédül, vagy angolul tanulni, Svédországban, vagy egy svédnek lehetőleg olaszul tanulnia, Olaszban.
Ez persze nem azt jelenti, hogy a többségne ne kellene alkalmazkodni a kisebbségiekhez....
Nem.
Hanem az asperger szindróma az autizmus enyhébb, jól kompenzáló fajtája, és inkább a ma használatos szinonímáját is megadom: magasan funkcionáló autizmus, mely több tekintetben is átlag feletti képességekkel szokott járni, nem ritkán jóval átlag felettiekkel, bár kiegészülhet, enyhén átlag alatti képességekkel is - rendkívül változatosak az aspiek, egymáshoz képest, több tekintetben egymás fordítottjai tünetek, ill képességek, előnyök, hátrányok tekintetében. A fent említettek azonban a kevés közös pontjuk.
Pl Einstein-ről is megállapították utólag; többnyire eredeti tudományos / intellektuális-, ill művészalkatúak az aspie-k -kevés a kivétel, aki átlagos aspie-, ám szociális, komminikációs készségeik, érzékelésük, megnyilvánulásuk részben eltér az átlagtól - de ma már NEM tartja a legtöbb szakember se fogyatéknak, se betegségnek az asperger szindrómát.
Hétköznapi szóval sok félreértett művészlélek, meg szórakozott prof alkat is aspie, akiket csodabogárnak néz a többség, viszont a többség a társaságukra általában nem igazán tart igényt, más lelkivilág, nehéz közös pontot találni köztük és a többség között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!