Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokan azzal magyarázzák a...

Sokan azzal magyarázzák a bölcsészek elleni unszimpátiát, hogy nem lesz munkájuk. De ez mért zavarja őket EMBERILEG?

Figyelt kérdés
Hangsúlyoztam, hogy emberileg: mert lehet gazdasági folyamatokról beszélni, de a "sült krumplit kérek nagy kólával" emberekből nem nézem ki ezt a gondolkodást. Emberileg mi köze hozzá, hogy nem lesz valakinek munkája? Hogy lehet azért utálni valakit, mert ne lesz munkája?
2016. febr. 7. 19:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom, hogy a bátyám miért utálja őket.

Mindig is félt a pénztelenségtől. Olyannyira, hogy ez kiterjed a bölcsészekre is, akikről úgy hírlik éhen fognak halni. Azt figyelembe se veszi, hogy milyen emberek.

Elég korlátolt. Ez van. :)

2016. febr. 7. 19:21
 2/12 A kérdező kommentje:
De a bátyádnak ahhoz mi köze, hogy mondjuk én éhen halok?
2016. febr. 7. 19:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem zavarja őket hogy nem lesz a másiknak munkája. Csak rengeteg ember egyszerűen szereti a másikat leszólni lenézni gúnyolni,hogy ehhez milyen okot kreál az meg már édesmindegy. Aki kicsit is más valamiben ,kicsit is más a felfogása a nagy átlagtól ,azt már ki lehet kezdeni,ezzel saját magát előnyösebb színben tünteti fel a hasonszőrű társai előtt .
2016. febr. 7. 19:27
 4/12 anonim ***** válasza:
6%

Én úgy általában nem utálom a bölcsészeket.

Bár elég sok elvont alak van köztük. Nekem bennük az nem szimpatikus, hogy olyan elvarázsoltak, hogy fogalmuk sincs a való életről. Ez azokra igaz, akiket én ismerek. Tehát nem minden bölcsészre. De gondolom, nem véletlen, hogy köztük sok ilyen van :)

konkrét példák: anyuci, apuci intéz mindent, felnőttként sokan nem dolgoznak és a szüleik tartják el őket, úgy hogy már a gyereknek is van saját családja, mindenféle tuti üzletbe belefognak, mert ők annyira okosak, érdekesek, csak baromira nem értenek hozzá, ezért semmi nem lesz belőle, max. adósság, túl liberálisak, de ez is azért van, mert még nem a valóságban élnek, nem találkoznak a hétköznapi problémákkal

2016. febr. 7. 19:27
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

Félreérted kérdező. Azért mondják, hogy nem lesz munkájuk, hogy ezzel szapulják őket. És ebben azért némi van igazság, mert ha értesz is valamihez azzal könnyebben jutsz melóhoz. Ez egy olyan felület, ahol mások a bölcsészeket szekálhatják.

Mert míg a szomszédom, akinek a fia egy nehézgép kezelői jogsival (nincs diplomája) Svájcban havi 8 000 frankot keres, addig a szerencsétlen volt ofőmet meg tavaly kilakoltatták (történelem tanári bölcsész diplomával).

Ennek ellenére szerintem nem érdemes egyiket vagy másikat sem utálni. Kell a bölcsész és kell a mérnök is. Csak manapság mindenki utálkozik vélt vagy valós sérelmek, divat, vagy más alapján.

2016. febr. 7. 19:32
 6/12 anonim ***** válasza:
10%

mert az állam pénzén szétbulizod a 3-5 évet, aztán az állam pénzén leszel munkanélküli, majd találsz munkát egy állami hivatalban, ahol semmit se kell csinálnod csak nyalni, hogy ne rúgjanak ki, vagy találni egy gazdag párt, mert diplomával nem fog fizikai munkát csinálni.

Ez a tipikus.

Akinek van esze elmegy külföldre, vagy talál normális munkát, csak egy részeg bölcsészből nem erre asszociálsz

2016. febr. 7. 19:32
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. febr. 7. 19:53
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

En inkabb azt latom, hogy egy, azert utaljak oket, amiert felettem irtak: az allam penzen buliznak 3-5 evet es szereznek egy hasznalhatatlan, felesleges papirt, egy olyan tudast, aminek az o tanulmanyaikat/ bulizasukat finanszirozo allamnak szuksege nincsen.

Aztan meg lehet eltartani a diplomas munkanelkulieket. Mert sokaknak meg derogal a ketkezi munka, mert o "diplomas ertelmisegi" - diploma es diploma kozott is van kulonbseg. A kulcsszo a piackepes!

Masreszt pedig, ezek kozott sok az olyan, aki tobbre tartja magat masnal, csak mert egyetemet vegez/ vegzett, kozben meg hot gyoker, de persze az egyetem ja penzbol el es ha nincs nagy kereslet egy szakra, akkor oda eleg konnyu bejutni.

2016. febr. 7. 23:21
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

Ez a 3-5 év bulizás az állam pénzén akkora nagy marhaság, hogy csak na. Illetve az a marhaság benne, hogy ezt a bölcsészekkel azonosítják. Elárulom, hogy mindegyik egyetemi karon ugyanúgy buliznak a hallgatók 3-5 évig, még az orvosok, mérnökök, jogászok is. Az más kérdés, hogy akinek semmi másból nem áll az élete, csak a bulizásból, az úgysem végez el semmit, és ilyen szempontból mindegy, hogy mérnöki, orvosi vagy bölcsész karon van. A másik meg, hogy ahogy az orvostanhallgató nem orvos, úgy a bölcsészhallgató sem bölcsész. Aki meg 3-5 évig semmit nem csinál csak bulizik, az se nem orvos, se nem mérnök, se nem bölcsész, hanem csak lump egyetemista.

Szóval az ilyeneket én is utálom, de nem értem, miért kell összemosni a bölcsészekkel, amikor minden szakon van ilyen.

2016. febr. 8. 01:36
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a válaszokat.

"A másik meg, hogy ahogy az orvostanhallgató nem orvos, úgy a bölcsészhallgató sem bölcsész. "

de jó, hogy ezt végre valaki leírta. Köszi.

2016. febr. 8. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!