Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért fél az ember? Mi váltja ki?

Miért fél az ember? Mi váltja ki?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy mondjuk a kutyától sokan azért félnek, mert az lehet veszélyforrás is, de mondjuk egy ijesztő képtől miért borzongunk? Semmi veszélyt nem jelent, ráadásul lehetetlen lényeket ábrázol a legtöbb. Egy ilyen képen mi váltja ki a félelmet?

2016. febr. 5. 22:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
mert a félelem evolúciós örökség, a túlélést segítette és segíti elő a mai napig.
2016. febr. 5. 22:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Evolúció. A te tested nem tudja hogy egy lény létezik-e vagy nem, egyszerűbb neki a veszélyforrásokat felismerni mint világméretű adatbázist tárolni a lehetőségekről (ami egyébként lehetetlen).
2016. febr. 5. 22:42
 3/11 A kérdező kommentje:
Látom nem olvastad végig a kérdést.
2016. febr. 5. 22:43
 4/11 A kérdező kommentje:
elsőnek szántam
2016. febr. 5. 22:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Végülis igaz. Köszönöm, ennyire lettem volna kíváncsi :)
2016. febr. 5. 22:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is egyet értek a fenti válaszokkal. Ösztönösen tör elő a félelem egy ilyen kép láttán. Talán gyorsabban jut el az agyba a menekülésre, veszélyre figyelmeztetés, mint a valóság megélése.
2016. febr. 5. 22:56
 7/11 anonim ***** válasza:

Személyes véleményem - ami nem egy univerzális válasz: mindentől fél az ember, amíg nem ismeri/ ki nem próbálja/ át nem éli a helyzetet.

Mivel egy élet alatt nem lehet mindent kipróbálni/megismerni, ezért ehhez a magyarázathoz le kell nyelni a reinkarnáció lehetőségét.

Ami megmagyarázná a tehetséget. Arra gondolok, hogy aki tehetséges, az ezért a tudásáért valamikor keményen megdolgozott.

2016. febr. 6. 00:41
 8/11 anonim ***** válasza:

"Semmi veszélyt nem jelent, ráadásul lehetetlen lényeket ábrázol a legtöbb."

Asszociáció. De ez sem mindenkinél ugyanaz. Valaki röhögve végignéz egy adott horrorfilmet, valakire meg maximum a hanghatások miatt "ijed meg" tőle.

<végigolvastam a kérdést, igen :D>

2016. febr. 6. 00:45
 9/11 anonim ***** válasza:
én vagyok az egeys és értem a kérdést,eddig is értettem. legfeljebb te nem érted a választ.
2016. febr. 6. 13:44
 10/11 anonim ***** válasza:

"Mivel egy élet alatt nem lehet mindent kipróbálni/megismerni, ezért ehhez a magyarázathoz le kell nyelni a reinkarnáció lehetőségét.

Ami megmagyarázná a tehetséget. Arra gondolok, hogy aki tehetséges, az ezért a tudásáért valamikor keményen megdolgozott."

Nem értem, hogy jön ide a tehetség kérdése. De sem ahhoz, sem máshoz nem kell lenyelni a reinkarnáció lehetőségét,

kivéve a Dél-kelet ázsiai típusú (hindu,buddhista,stb...) vallásosságot.

2016. febr. 6. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!