Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másban is voltak már ilyen...

Másban is voltak már ilyen ellentétes érzések?

Figyelt kérdés
Nincs valami sok önbizalmam és annak ellenére, hogy a családom szeret ezt a tulajdonságomat tőlük hozom magammal és szerintem közeli rokonok között nincs is olyan, aki ilyen és olyan oknál fogva ne lenne depressziós vagy lelkileg sérült. 22 éves vagyok és szeretnék ezzel a mintával szakítani.Én nem akarom úgy leélni az életem, ahogyan ők. Anyám már ott tart ha két hangosabb 14 éves jön az utcán akkor sietnünk kell a kutyasétáltatással, mert megijed tőlük, mert folyamat mossa az agyát a híradóval, hogy mik vannak éppen ezért engem is pórázon akar tartani. Én vagyok az első, aki egyetemre ment úgyhogy hiszem, hogy másban is véget vethetek a "hagyománynak" de nagyon nehéz több okból is. A lényeg, hogy érzem magamon jó ideje, hogy én sem vagyok teljesen "sérülésmentes" és nagyon nehéz levakarnom magamról. Szeretnék olyanná válni, aki mindenhol megtud állni a lábán, erős és nem fél feszegetni a határokat ugyanakkor a valóságban meg ingerszegény környezetet választom mindig tudat alatt és nehéz belevágni egy változatosabb életritmusba. Mivel kéne kezdenem? Hogy kéne végig vinnem azt a folyamatot, amivel a célom elérem?
2016. jan. 29. 01:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Kicsit hasonló vagyok én is, az anyuka kivételével. Hogy mit lehet tenni? Felállítasz magadnak célokat, számon tartod mennyit haladsz bennük és idővel alakul az önbizalom. Legalábbis nekem ez segített.

Most épp azon vagyok, hogy egy értelmes társaságot alakítsak ki magam köré, vagy olyan kapcsolatokat, amikben jól érzem magam, mivel évek óta eléggé egyedül vagyok. Megvagyok áldva, mert introvertált típus vagyok (igaz gyerek, ill. tini koromban sokkal nyitottabb voltam, csak sok negatív élmény miatt egyre jobban bezárkóztam), de próbálok nyitni.

2016. jan. 29. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!