Milyen személyiségre vall, ha egy pasi kedveli, olvassa Carl Gustav Jung-ot, és József Attilát?
Miért nem próbálod megismerni a személyiségét? Szerintem ebből egyáltalán nem lehet leszűrni valami sokat, csak előítéletességhez vezet.
Pl. velem is volt már úgy, hogy azt hittem több okból is, de egy ember olvasási ízléséből is, hogy talál hozzám, amiből késöbb nagy csalódás származott, pedig eléggé próbáltam elkönyvelni, de rájöttem, hogy nem ismerem, föleg ha nem vagyunk olyan nyítottak egymással. Szerintem nagyon nem éri meg ilyesmiken rágódni:)
Hiszen én sem vagyok azonos azzal, amit olvasok.
Ha nagyon is szereti azokat a könyveket, ezekből sok esetben max. nagyon mellékes részigazságokat tudsz leszűrni. Kérdés, hogy milyen jelentőséget adsz ezeknek a következtetéseknek.
"S szerinted akkor pozitív?"
A kérdés az, hogy van-e véleményed. Biztos, hogy nem azért olvassa ezeket, hogy valaki elkönyvelhesse őt negatívnak vagy bárminek. Inkább az olyan emberek foglalkoztassák, akik megtudják érteni a témában, hasonló viszonyulások van az ízléséhez.
Nem szörnyűséges dolog az, ha ezeket olvassa, legalábbis ha valakinek ebből az a következtetése, hogy "a másik emberben van valami negatív", ami teljességében kizárja azt, hogy azonkívűl rengeteg pozitív legyen az olvasóban vagy akár az említett írókban, csak értelmetlen részrehajlás.
Ha téged annyira taszít, akkor természetesen elítélheted azokat, akik ezt olvassák, ez csak a te véleményed, ami nem fogja érinteni a másik embert.
Az egyik ismerősöm, aki többek között szeretett József Attilát olvasni, elítéltem amiatt, hogy időnként kesernyés hangulatú. Bár mégsem nehezhetem őt semmiképp negatív embernek, mert másképp különösen (hozzám képest jóval) értelmesbb, intelligens ember, sok dolgot jobban kezel mint én. Nem kell a saját ideáljaimhoz hasonlítanom őt.
József Attilát, meg az említett írókat is ki ismeri hallásból? Vagy valaki elakarja dönteni, hogy miért élt úgy, ahogyan? Az ő szemszögéből, életét végigkísérve tudhatom azt, megérthetem azt, hogy miért olyan? Mert közöm az nincs.
Milyen az, amikor felületesen ismert embereket hasonlítgatnak más felületesen ismert emberekhez?
# 17
Furcsa a pszichológiát belekeverni a kapcsolatokba, elvégre nincs szükség arra, hogy valakinek elemezgessem a "bensőségét, legalábbis nem pszichológiával fogok közel kerülni hozzá, hanem bensőséges kapcsolatokkal, amiket kialakítottunk.
Gondolom ez úgy működik, hogy ha barátnőt akar, akkor ahhoz fordul, ha meg pszichológust, akkor azt keres épp, és annak fogja kiönteni a lelkét.
Másképp úgy hangzik a dolog, mintha távolról elemeznéd a lelkét, pedig úgy csak ismered meg, hogyha beszélsz vele, vagy legalább van egy meghatározott konkrétumod, amit kiakarsz ismerni belőle. Megértem ha a szülei telefonszámát akarnád kinyomozni, de az nem megy, hogy olyan valakinek rágódod ki a lelkivilágát, aki elzárkozik tőled.
Egy embert lehet úgy is jellemezni, hogy "jó ember" vagy "nem nekemvaló ember". A szövegből eléggé az jön le, hogy nem állsz valami közeli kapcsolatba vele, nekem valahogy ezen jobban múlik, hogy páromnak válasszak valakit, mint a pszichológiai ismereteim.
Egy embert nem lehet eléggé ismerni, szóval bármiféle felületes cimkézés helyett ajánlott minél többet beszélgetni vele, vagy legalább időnként a közelében, életterében lenni, mégha néhány összefüggést leis vontam egy emberből, az nem minden, és nem a teljes ember. Attól, hogy kívülről elemzed, még nem ismered.
Biztos tudod, hogy miért vonz téged annyira, én rossz tapasztalatokból érzem, hogy nem akarok rágódni egy kapcsolaton, föleg nem zárkozott embereken.
Ne ellemezgesd ,hanem mond meg neki hogy tetszik neked szeretnéd megismerni. Igen,lány létedre is nyugodtan meg lehet mondani,nem kell felesleges köröket futni és várni a sültgalambot.
Valószínűleg félénk mert már több tucat lány elhajtotta ki bunkón ki normálisan,de a lényeg hogy ez aláásta az önbizalmát és inkább kivár amíg ki nem adja a helyzet szerinte. Erre segíts rá.
Ja és "jeleket" se küldj,mert a lányok 90% a össze vissza küld jeleket mindenkinek , aztán ha mégis bepróbálkozik valaki ezen felbuzdulva ,akkor lekoptatják őket. Ezért a jelek átmennek taszításba vagy közönybe ,még ha nálad pont igaziak is lennének.
Honnan veszed, hogy kedveli?
Amúgy olvastam a Mein Kampf, és Marx-ot is, pedig nem vagyok se nazi se komcsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!