Minden verzió előfordul. Van, aki szándékosan, és van, aki természetéből fakadóan (szerintem inkább ez fordul elő többségben) nem beszédes. De ez sokaknál nem azt jelenti, hogy el akar zárkózni a kommunikációtól, hanem azt, hogy ha akar sem tud többet beszélni. A legnagyobb erőlködés ellenére is ilyen marad az alaptermészete.
Amit nem értek, hogy miért van az, hogy a "csendeseket" a kívülállók igyekeznek sokszor foggal-körömmel "hangosabbá" nevelni. Ugyanakkor még sosem éltem át, hogy egy "hangost" megpróbálnak "csendessé" változtatni. Pedig biztos, hogy a bőbeszédűségnek is megvannak a hátrányai, memcsak előnyt jelent mindenhol.

"Csendesként" mégis beszédes vagyok.
Ezt arra értem, akkor tudok beszélgetni, ha van valami közös téma/érdeklődés pl.: zene, könyv, játékok stb..(kinél mi). Minek felszíneskedjek? Nincs értelme. Meg a másik hogy, el tudok beszélgetni egy beszédesebb emberrel is, ha normális, nem vagánykodik. Ebből fakadóan amit most leírtam túl komolynak tűnhetek, de szeretem a viccet és a poént, de bizonyos kereteken belül :D.
Azt időt, ahelyett hogy, feleslegesen beszéljek, el tudom tölteni mással, hasznosabb idő töltéssel. Egy fárasztóbb nap után pedig alig várom, hogy csend legyen(iskola után), mivel a sok ember agyamra tud menni."Csendesként" sokat szeretek fantáziálni a jövőről vagy bármiről. Szóval ennyi....

sokszor amiről mások beszélgetnek, nem érdekel.
lehet, hogy érdekel, mégsincs mit mondanom.
van amikor szeretnék valamit mondani, de félek, hogy hülyének néznek. nem egyezik a közhangulattal, vagy amit általában mondani szoktak.
egyébként nekem nem tetszik, hogy megyek az utcán valakivel, és állandóan beszélni kell. mindent véleményezni. inkább az a hozzáállás tetszik, hogy a dolgok csak úgy vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!