Kaphatnák-e segítséget hogyan kelljek fel? És ne nyomjam ki az ébresztőt, és aludjak vissza, mert nem engedhetem meg ezt a luxust magamnak.
Tolj brutál mennyiségü vitamint. Nekem az segitett, hogy kevesebb idö alatt kipihenjem magam.
Vagy két ébresztöora, az egyik legyen olyan távol hogy fel keljen kelni hogy kinyomd
Azért annyi fegyelemnek kéne lennie benned, hogy kivergődsz az ágyból. Akaraterő kell hozzá.
Egyébként meg igyál egy csomó vizet lefekvés előtt, akkor majd muszáj felkelned pisilni.
Fogod a telefont, maximum hangerőre állítod az ébresztőt és a szoba legtávolabbi pontjára elteszed. Ha az ember már kivergődött az ágyból és átvonszolta magát a helységen, netán felmancsolt a szekrény tetejére a telefonért, akkor felébred annyira, hogy talpon tudjon maradni.
(*kaphatnék, keljek)
Ilyen gondom nekem is volt, és reggel, álmosan az ember a szundi gombot nem tudja megkülönböztetni a másiktól. :) Legalábbis én.
Volt egyszer igazi ébresztőórám. Nem lehetett lecsapni, hanem a hátulján lévő kis pöcökkel kellett leállítani. Azért volt jó, mert nem lehetett csak rácsapni, és visszafordulni az ágyba, hanem kézbe kellett venni stb., foglalkozni kellett vele, hogy elcsituljon. Ha ilyen gondod van, tedd a telefonod a szoba egy messzi sarkába, hogy fel kelljen állnod ahhoz, hogy kinyomd az ébresztést.
1) Kaphatóak már olyan ébresztőórák, amelyekkel foglalkozni kell, hogy elnémuljanak (megoldani valami feladványt, vagy ördöglakatot, mittudomén)
2) Aludj többet! Tudom, hogy időből mindenkinek ugyanannyi áll rendelkezésére, de kialvatlanul még a többre is rosszabbul emlékszel, mint kipihenten a kevesebbre.
Én úgy csinálom hogy beállítom 5:40-re a telóm, felrakom töltőre a szoba másik végébe. Csörög aztán 5 percenként 4-szer jön a szundi.
Valahogy kivergődök a fürdőszobába, megmosom jéghideg vízzel az arcom és nem törlöm meg. Ez általában működik, kivéve ha félholtan nem a szundit húzom el hanem a leállítót. Ilyenkor még 40 percet alszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!