Hogyan lehet pszichológus nélkül önbizalmat és önbecsülest építeni?
Figyelt kérdés
Ha lesz önbizalmam és önbecsülésem, akkor nem leszek félénkebb lány, nem gondolok hülyeségeket (paranoia) stb?2016. jan. 13. 16:52
1/6 anonim válasza:
Sajnálatos módon a rossz kritikákkal kell kezdeni. Hogy mi az ami esetleg másoknak nem tetszik vagy valamilyen dolog amin változtatnod kéne. Először ezeket kell megismerni. Ha ez megvan, lesz egy alapod. Senki miatt ne add másnak magad, ne érts félre, mindig legyél önmagad! Kezdj nyitni az emberek felé. (gondolom visszahúzódó is vagy) legfőként akikkel napi szinten találkozol, zartod a kapcsolatot azokkal legyél rugalmas, kifinomult. Őket ismered, megbízol bennük. Kezdésnek nem rossz. Ha már velük felszabadultabban érzed magad, jöhetnek az "ismeretlenebbek". Nemtudom mi az oka az önbizalom hiányodnak, de ha leírnád biztos tudnék konkrétabbat is mondani.
2/6 A kérdező kommentje:
Új osztálytársaim vannak. A "top" emberek utálnak ( volt egy kis ügyünk évelején), bármit csinálok, akkor kiröhögnek.
Depressziós is vagyok, sokan mondták a kinézetemre, hogy csúnya vagyok, sminkeljem magam stb.
2016. jan. 13. 17:13
3/6 A kérdező kommentje:
És a szüleim belém nevelték azt, hogy mindent elrontok. Mindent tökéletesen vártak/nak el.
2016. jan. 13. 17:19
4/6 anonim válasza:
Részvétem a bunkó osztálytársaid miatt. ne foglalkozz velük :) a szüleidnek azért vannak elvárásaik (gondolom a tanulmányaidat illetően) mert szeretnek és nem akarják hogy a sarki ABCben legyél eladó. azt akarják hogy többre vidd, ne kelljen majd a pénz hiánya miatt szenvedned. Hidd el, tudom, utólag okosodik csak meg az ember :) vagy nem :D a lényeg hogy csak jót akarnak. Beszélj velük a problémáidról, elvileg az lenne a dolguk hogy mindenben melletted álljanak de ha nem szólsz, nem tudnak segíteni.
5/6 A kérdező kommentje:
A szüleim szarnak rám és a jegyeimre, az a legfontosabb, hogy kioktassák a másikat.
2016. jan. 13. 20:01
6/6 anonim válasza:
Hogyan lehet bizalmat építeni? Tégla sose legyél.
Amúgy meg elsősorban önismeret mélyítéssel. Az nagyon fontos (volna mindenki számára, egy életen át).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!