Mi jut elsőnek eszetekbe a következő nemzetekről?
Németek, oroszok, franciák, angolok, szerbek, lengyelek?
Csak kíváncsiság hogy ugyan kinek mi jut eszébe ezekről a nemzetekről, illetve országaikról, mi a véleményetek?
Németekről hogy én mennyire gyűlölöm tanulni a nyelvet.
Oroszokról az hogy kemények és kicsit őrültek. Oroszország tiszta GTA.
Franciákról a parkour és az hogy sztereotípiák szerint gyávák.
Angolokról az öltönyös verzió meg a rendőreik.
Szerbekről a sok aranyozott templom, falunként 3-4 míg a házak putri szinten vannak (mikor legutoljára Szerbiában voltam)
Lengyelekről hogy Jestam polskim co kurwa mid or feed!
Németek: gépfegyver
Orosok: oroszlán
franciák: cirkusz
anglok: torta
szerbek: katicabogár
Lengyelek: legyek
Na ennnyi!
Német: sör, Hitler, nehéz nyelv
Orosz: hideg, Putyin, furcsa emberek
Francia: csigaevés, "a fehér zászló országa"
Angol: tea, Skinhead mozgalom
Szerb: földtolvaj
Lengyel: testvérek, "Polak Weiger dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki"
Mindenkinek ment a zöld kéz. Bár a #2 válaszadó kicsit érdekes.
Lengyelel-legyek?
Szerbek-katicabogár?
Többit még valahogy tudtam értelmezni..
Jelzem, elképzelhető, hogy sztereotípiák befolyása alatt állok, mivel nem ismerek közelebbről több millió embert az említett nemzetek közül :D elsőre ezek jutnak eszembe:
Németek: tisztaság, rendezettség, precizitás, kemény hangzású nyelv (és a nyelvükben is ott van ez a pontos szabályrendszer)
Oroszok: határozott, talán durva emberek, jól bírják a piát, brutális hangzású nyelv :D
Franciák: élet élvezete (ételek, borok, sajtok), felsőbbrendűségi-komplexus, úttörők, nyelvben szabályok felrúgása, ahol csak lehet (sztrájk :D)
Angolok: POSH, sznobság, tejes tea, eső, tiszteletet parancsoló British English :D
Szerbek: szláv nép, az írásukban van „j”, meg lágyságjellel egybeolvadt cirill betűk :D
Lengyelek: szláv nép, latin betűs írás, a lengyel elvileg nehezek közé tartozik a szláv nyelvek között
Oroszok: vodka
Németek: Hitler
Franciák: az a franciasapka vagy mi
Angolok: angol zászló
Szerbek: szerb film -című film
Lengyel: kengyel (a lónál ahova beakasztod a lábad)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!