Mikor lett ilyen materialista a világ?
Ismerősi körben történt az eset, konkrétan kinevettek, mert nem kaptunk olyan drága ajándékot, mint ők.
Külön élünk, és minden éven el van mondva a szülőknek mindkét oldalról, ne költsenek ránk ünnepekkor.
Az én családomtól is csupa hasznos dolgot kaptunk (kozmetikumokat, ruhát, papucsot, dekorációt a lakásba), és a párom családjától is.
Tőlük a párom ruhákat, én pedig kardigánt és manikűrkészletet kaptam. A legjobban az egészben az esett, hogy mindkét dologra jó ideje szükségem lett volna, de karácsony előtt már nem futotta még magamra is a keretből.
Erre amikor ismerősi-családi körben szóba került, ki mit kapott, megkaptam, hogy "Jó, hogy nem borotvát!", és ki lettem nevetve, mivel ők pénzt kaptak a szülőktől, több száz ezret.
Mikor materializálódott így el a világ, hogy a pénz számít, és nem a szándék?
Melyik korszakban volt ez másképp?
Én egyébként sokszor pont az idősebbek generációkat érzem anyagiasabbnak, többet adnak a státuszszimbólumokra, a társadalom előtt mutatott álarcra, nehezen fogadják el, ha valaki ezek nélkül is boldog.
"Mikor materializálódott így el a világ, hogy a pénz számít, és nem a szándék?"
Nem a világ hülye, csak nektek vannak rossz ismerőseitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!