Azért nincs önbizalmam mert semmiben nem vagyok tehetséges, vagy azért nem vagyok semmiben tehetséges mert nincs önbizalmam?
Első. De rossz hozzáállás miatt már fejlődni vágyásod sincs bizonyos dolgokban és hamar feladod, így picit 2. is.
Olyan nincs semmiben sem vagy tehetséges. Változtas hozzáállásodon és csináld ami érdekel, gyakorolj. Nem számít van-e tehetséged ha élvezel és gyakorolsz valamit, egyre jobb leszel.
"Olyan nincs semmiben sem vagy tehetséges. "
Jaj, dehogy nincs. Ilyenek az atlagemberek. (gyanitom ti nem tudjatok hogy mit jelent az hogy tehetseges)
A tehetségnek semmi köze az önbizalomhoz.
A tehetség nagy előny, de szorgalom nélkül nem jó semmire.
Gyerekkoromban jártam 2 évig zongorázni, és azt mondta a tanár, hogy jó a kezem, jó a hallásom, van hozzá tehetségem, gyorsan tanulok, viszont lusta vagyok és nem gyakorlok eleget. Szerettem zongorázni, de sosem azt, amit a tanár feladott leckének, tényleg alig gyakoroltam, mégis 5-öst kaptam mindig. 2 év után viszont meguntam az egészet, ezért anyám nem íratott be harmadikba. Aztán 1 év kihagyással beíratott, de egy olyan tanárhoz, akit én nem éreztem tehetségesnek és valahogy nem tudott ösztönözni. Egy idő után megint abbahagytam. Most már nem is tudok zongorázni. Kottát olvasni tudok, azt nem felejtettem el, így meg tudnék tanulni zongoradarabokat, volt is hogy megtanultam párat hobbiból, csak a saját magam szórakoztatására, de ez csak úgy ment, hogy nekiálltam és napokig, hetekig gyakoroltam. Csináltam amíg valami hajtott, aztán meguntam és megint abbahagytam 1-2 évre. Annyi előnyöm van az állítólagos tehetségemmel kapcsolatban, hogy amikor hallok egy dallamot, azt könnyen megjegyzem és vissza tudom játszani. De ettől még pontatlanul játszok és lassú a kezem. Ehhez kéne a rendszeres gyakorlás, hogy a kezem is megtanulja a zongoradarabot, ne csak az agyam tudja gondolatban a dallamot, mert hát akkor mindig elrontom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!