Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az a sztereotipia...

Miért van az a sztereotipia hogy a gyerekek nem szeretik a gyümölcsöket, zöldségeket és azon belül kifejezetten a brokkolit? én amikor gyerek voltam imádtam ezeketés sosem voltam édes száju.

Figyelt kérdés
mondjuk mostanra h huszonéves vagyok változott a dolog és mostanában elé édesszáju vagyok :D
2015. nov. 30. 23:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg még meg sem kóstolta és már eldöntötte, hogy nem ízlik."

A húgom csinálta ezt, és teljesen ki voltam tőle kicsiként hogy hogy mondhatja hogy " nemszeretem" istenem de idegesítővolt, amikor soh életében nem is kóstolta meg :D én még a nyers karalábét szerettem magában meg a nyers káposztát :D ezeket olyan 6 évesen csenegettem a hűtőből anyám meg kereste mert káposztát akart főzni xD

2015. dec. 1. 12:24
 12/13 anonim ***** válasza:

Én mindent megettem..szerintem nyakleves lett volna ha mégsem :)

Mondjuk jó nagyra is nőttem..

2015. dec. 1. 19:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ennek van-e bármilyen biológiai alapja (mennyire kifejlett az ízérzékelés, más ízeket szeretünk-e ált. gyerekkorban), de tény, hogy gyerekként utáltam a zöldségek többségét. Talán csak a paradicsomot meg az uborkát ettem meg, ill. paprikából a sima sárgát meg a pritamint. Aztán azóta imádom a padlizsánt, a kelbimbót, a kelkáposztát és a tököt, megeszem kategória a spenót meg a káposzta. A brokkolit meg a karalábét még mindig utálom :D. És édesszájúbb voltam, mint most.

Gyümölccsel viszont sosem volt bajom, és nem is hiszem, hogy ez akkora sztereotípia lenne - kb. mindent szerettem, kiv. a sárgadinnyét. Főleg mert a gyümölcsök ált. édesek.

2017. nov. 21. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!