Miért lesz öngyilkos az akinek mindene megvan?
Lehet, mert igazából mégsincs meg mindene
Vagy mert unalmassá vállik az élete
Vagy mert nem tudja elfogadni, hogy valamit nem szerezhet meg, mert ahhoz nem pénz kell
3 szakmám van, elég sok embert ismerek, jó munkám van, sorolhatnám mennyi mindenem van amiről sokan csak álmodnak...
14 évesen egy tini szerelem miatt depressziós lettem, mert nagyon szerettem a lányt, a családom széthullott rá nem sokra...és 7 évig voltam depressziós...a sötétben nem tudtam értékelni amim van...pedig elég sok mindent elértem, érettségi mellett leraktam 2 szakmát (felnőtt képzésem, suli mellett ugye ez plusz időt vitt el), mellette otthon rengeteget tanultam...és mégis semminek tűnt az egész...semmi értékét nem láttam ezeknek...
szóval hiába van neked palotás, milliárdjaid, luxus cikkeid, ha lelkileg magadba vagy zuhanva...
én nem a tini hülye divat depressziót éreztem mint sokan, én nem a "világ fájdalmát éreztem" és nem akartam a világ tudtára hozni, hogy "nekem mennyire fáj"...
én tényleg beteg voltam és ezt titkoltam is!
szóval attól mert az ember nevet attól nem feltétlen boldog...
szerencsére már nálam vége ennek a dolognak, de nálam nem a jó lét segített ki a depresszióból hanem a depresszió miatt lett a jólétem később...mert a depresszió miatt a tanulásba menekültem...és senki nem vette észre, hogy lelkileg eléggé meg vagyok zuhanva, de még saját magam elől is rejtegettem, ezért tereltem el a figyelmem a tanulással...
22F
A depresszió tényleg szemét dolog. Legutóbb egy cikket olvastam, hogy Brad Pitt, Angeline Jolie, és egyéb híres színészek, zenészek, sportolók is küzdöttek vele, és céltalannak látták az életüket, pedig nekik mindenük megvan...legalábbis látszatra.
Pénzed is hiába van, lehetsz boldogtalan egyedül, vagy ugye az sem mindegy hogy mennyit kell tenned érte. A kívülálló mindig csak azt látja hogy "megszedte magát", és nem látja/nem érdekli mennyi erőfeszítés, energia, hajtás kell ahhoz hogy jól menjen a szekér, és lelkileg hogy ki tud készülni az ember.
Vannak olyan mentális betegségek, amik teljesen megváltoztatják az embert, nem képes normális döntésekre, nem látja reálisan a dolgokat. Sokszor nem foglalkoznak velük, ha el is jutnak orvoshoz, nem kapnak megfelelő kezelést.
Pl. ez is lehet ok.
Na meg nem is biztos, hogy ez öngyilkosság volt. Elég pár századmásodpercre nem figyelni és már meg is van a baleset.
Már írták előttem, hogy lehetett bármilyen lelki, vagy mentális problémája, esetleg nem anyagi, hanem teljesen más jellegű gondjai, esetleg érzelmi.
De még az is előfordulhat, hogy nem is öngyilkosság volt, hanem hirtelen rosszul lett, vagy fáradt volt és elaludt egy pillanatra vezetés közben és önkéntelenül taposott a gázba, ilyen is volt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!