Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nem végeztem el egy egyetem...

Ha nem végeztem el egy egyetemet, főiskolát akkor már értéktelen ember vagyok?

Figyelt kérdés

2015. nov. 12. 17:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"mondjuk diplomával mindenhova hatványozottan nagyobb eséllyel felvesznek"

Totálisan a fordítottja jellemző vidéken. Ott a legtöbb fajta diplomás még segédmunkát se kap protekció nélkül, csak három műszakban gyári melót.

(Nyilván nem az orvosokról, meg a mérnökökről, és gazdasági szakemberekről beszélek.)

2015. nov. 15. 12:46
 12/17 A Tengerész ***** válasza:
100%
Nem. Aki bunkó az az értéktelen.
2015. nov. 16. 06:51
 13/17 anonim válasza:

Bátran légy tenmagad, akárhogy ráncigálnak,

vezérnek lássanak bár, vagy muzsikus cigánynak,

fölemel tisztelettel a világ, vagy legyűr,

a páholyban, a porban az vagy, ami belül.

-Benjámin László-

2015. nov. 16. 12:08
 14/17 anonim válasza:
17%
Nem! Sőt, örülj neki! Kevesebb "agymosáson" mentél keresztül!
2015. nov. 17. 08:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha az ember kellően értelmes, akkor nem téveszti meg a manipulált tananyag, hanem képes elválasztani az ocsút a búzától, az értékest az értéktelen infótól, a hasznost a hasznotalantól.

Nem mellékesen és elsősorban: önálló, alapvetően független gondolkodásra is képes.

Aki kellően értelmes, annak számára hasznos dolog az agymosott, hazug infókat és megfigyelnie és végiggondolnia.

Míg aki túl naív, és/vagy nem kellően értelmes, annak a tudás, egy szinten túl valóban káros.

Az emberiség java része bizonyos tudásformákra, tudásszintekre még éretlen, mert erkölcsileg még buta és elvakult.

Lásd, egy példa a sok közül:

értelmes, jó szándékú magyar tudósaink feltalálták a maghasadást, atomerőművekbe szánták, azoban akaratuk ellenére sajnos Hirosima lett belőle, többek között...

2015. nov. 17. 16:07
 16/17 P-ter válasza:
91%

Emberileg nem vagy értéktelen, de az értékeidet lényegesen nehezebben válthatod pénzre. A középfokú szaktudásod, vagy a fizikai erőd kevesebbet ér(het), mert a piacon több van belőle.

Szerintem a diplomával távlat nyílik, egy csomó olyan pozíció lehetősége nyílik meg, ami anélkül csak álom... És itt a nagy átlagról van szó, nem egy-két igazán üdítő kivételről, pl. tényleg aranykezű mesterekről.

2015. nov. 17. 20:51
 17/17 Naomiii válasza:
Kedves Kérdező! Én tánc tanárnak tanultam, mindig az akartam lenni.elvégeztem egy okjs versenytánc edző szakot. Vidéken nem tudok vele elhelyezkedni de egyszer mindenféle képpen ezzel szeretnék foglalkozni. Most egy Plaza üzletében vagyok értékesítő. A párom nem bírja elviselni, hogy nem jártam egyetemre. Erősödik, hogy menjek és tanuljak meg valamit, hogy később jobb körülmények között éljünk. Én nem tudom elképzelni magma ülő munkában de ő azt szeretné. Én is értéktelennek érzem magam mert csak két szakmám és érettségim van. Holott meh tanultam azt amit mindig tudni akartam. És fogalmam nincs mit tegyek. Neked azóta hogyan zajlik az életed?
2018. máj. 26. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!