Ha nem végeztem el egy egyetemet, főiskolát akkor már értéktelen ember vagyok?
"mondjuk diplomával mindenhova hatványozottan nagyobb eséllyel felvesznek"
Totálisan a fordítottja jellemző vidéken. Ott a legtöbb fajta diplomás még segédmunkát se kap protekció nélkül, csak három műszakban gyári melót.
(Nyilván nem az orvosokról, meg a mérnökökről, és gazdasági szakemberekről beszélek.)
Bátran légy tenmagad, akárhogy ráncigálnak,
vezérnek lássanak bár, vagy muzsikus cigánynak,
fölemel tisztelettel a világ, vagy legyűr,
a páholyban, a porban az vagy, ami belül.
-Benjámin László-
Ha az ember kellően értelmes, akkor nem téveszti meg a manipulált tananyag, hanem képes elválasztani az ocsút a búzától, az értékest az értéktelen infótól, a hasznost a hasznotalantól.
Nem mellékesen és elsősorban: önálló, alapvetően független gondolkodásra is képes.
Aki kellően értelmes, annak számára hasznos dolog az agymosott, hazug infókat és megfigyelnie és végiggondolnia.
Míg aki túl naív, és/vagy nem kellően értelmes, annak a tudás, egy szinten túl valóban káros.
Az emberiség java része bizonyos tudásformákra, tudásszintekre még éretlen, mert erkölcsileg még buta és elvakult.
Lásd, egy példa a sok közül:
értelmes, jó szándékú magyar tudósaink feltalálták a maghasadást, atomerőművekbe szánták, azoban akaratuk ellenére sajnos Hirosima lett belőle, többek között...
Emberileg nem vagy értéktelen, de az értékeidet lényegesen nehezebben válthatod pénzre. A középfokú szaktudásod, vagy a fizikai erőd kevesebbet ér(het), mert a piacon több van belőle.
Szerintem a diplomával távlat nyílik, egy csomó olyan pozíció lehetősége nyílik meg, ami anélkül csak álom... És itt a nagy átlagról van szó, nem egy-két igazán üdítő kivételről, pl. tényleg aranykezű mesterekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!