Miért gáz, ha nem törekszem egyedi lenni?
Sokaktól hallani itt is meg az életben is, hogy nem vásárolnak plázában, mert azt megveszi még x ember, és máris nem egyedi, meg hogy milyen ciki, ha szembejön a pólód.
Nekem is megmondták már, hogy kellemetlen, hogy még millió lány öltözködik úgy, mint én (azaz elegánsabban, szoknya, minta nélküli felső, finom ékszerek), miért nem törekszem egyedi lenni.
De mióta az öltözködésben nyilvánul meg az egyediség?
Ha én felveszek egy felsőt, és felveszi a szomszéd Kati, attól még semmi közös nem lesz bennünk.
Igyekszem kimaradni ebből a teljesen egyedi vagyok, különleges vagyok, etc, diliből, és nem csak a ruhák terén.
A zenéket, amiket szeretek (indie, new age, psychedelic) is hallgatja még millió ember rajtam kívül, és sosem zavart.
De miért gáz ez mások szemében?
Mert az ember alapjaban veve szeret egyedi lenni, szereti kifejezni a szemelyiseget a ruhajan, vagy epp a hallgatott zenen keresztül, mert az önkifejezést szintén nagyon fontosnak tartja az emberek 99%-a.
Ha te sima egyszinu dolgokat hordasz, alap szabasokat, alap ekszerekkel akkor úgynevezett klasszikus vonalat kepviselsz, meg ha te nem is tudsz róla :) az is egy fajta önkifejezés, éppen a letisztultságé :) szerintem nem kéne törődnöd azzal, hogy ki milyen tanácsokat osztogat (legyel egyedibb stb) es ha legkozelebb valaki így tesz, akkor te is megmondhatod neki, hogy te sem tartod őt egyedinek, csak mert 2x annyi dolgot magára aggat. Remélem tudtam valamit segíteni :)
Na, lássuk csak; eszerint aki nem egyedi, az:
Lesi a többit, hogy ő is hozzájuk hasonló lehessen.
Aki viszont egyedi, az:
Lesi a többit, hogy ő még véletlenül se hasonlíthasson hozzájuk.
Te pediglen:
Nem lesed a többit. Lehet, hogy nekik erre a kategóriára szava sincsen, számukra olyan, mint Menő Manónak a harmadik dimenzió. De nem baj, a lényeg, hogy te érted a lényeget. Az önkifejezés nem a abból ki, hogy a többi milyen és mit művel. Egyedi vagy, ez biológiai bizonyosság, egy fűszálat nem kell érte megmozdítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!