Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok róla?

Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Kicsikét hosszú lesz sajna.

21 éves lány vagyok.Nemrég kidobott anyukám otthonról.Az oka az volt hogy összevesztünk rajta hogy túl sokat cigizik a lakásban a kisöcsém körül.Sajnos csak egy kenyérgyárban tudtam elhelyezkedni a közelbe ahol nem túl sokat keresek.A környéken az albérletek elég ritkák és drágák.Mikor megtudta munkatársnőm hogy lassan nem lesz hol laknom elkezdett kérdezősködni hogy hátha tud valaki valamit de sikertelenül.Ekkor megkérdezte a fiát (23/f) aki szintén albérletbe lakik és kicsikét ismertük is egymást hogy hajlandó lenne e bejuttatni lakótársának engem. Ő el is intézte viszont fizetnem kellett volna 2 havi kauciót és 1 havi lakbért ami 90 ezer forint.Sajna mivel az addigi keresetem a "családi közösben volt" és anyám nem volt hajlandó kiadni mivel meg akart leckéztetni hátha visszakönyörgöm magam nem tudtam kifizetni.(Másrészt igazából ennyi félretett pénzünk sajna nem is volt mivel elég szegényen éltünk anyukám ugyanis munkaképtelen egy baleset miatt és ott is a hitelek elég sokat visznek el havonta)Mikor ezt elsírtam kolléganőmnek felhívta a fiát és megkérdezte nem e hajlandó kölcsönözni ezt az összeget nekem.Ő beleegyezett és kifizette a főbérlőnek így azonnal költözhettem.Gondolhatjátok hogy örültem neki.Sajnos 1 hónap múlva hívott is anyám hogy menjek haza megbánta az egészet és nem tudnak ketten meglenni ennyi fizetésből, vagy legalább adjak nekik valamennyit.Én adtam is és havonta adok is öcsémre gondolva.Viszont ez ellehetetlenítette a lakótársamnak való fizetést.Mikor ezt elmondtam neki azt válaszolta hogy tartsam meg és segítsek a családomnak.Ez hatalmas meglepetés volt.Nem is értettem miért csinálta.Először azt hittem hogy érdeklem mert tudtommal nincs barátnője vagy hasonlók de mint később kiderült nem így van. Mindig mikor hívtam hogy menjünk valahova azt a választ kaptam hogy dolga van vagy fáradt.Ez anyja szerint azért van mert rengeteget túlórázik a munkahelyén, és persze emiatt is engedhette meg magának hogy ezt az összeget kifizesse nekem.De mivel szorosabb baráti kapcsolatba sem állunk így nem igazán értem hogy miért tette ezt?

Tehát így a hosszú mese után mit gondoltok miért mondott le miattam ilyen egyszerűen ekkora összegről.Ti is ismertek ilyen segítőkész embereket akik nem kérnek viszonzást hasonlókért?

2015. okt. 28. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
270 ezer forintról lemondott? Úgy tudom , hogy a két havi kauciót miután majd felmondod a bérletet visszakapod ha rendben átadod a lakást. Tehát erről a kétszer 90 ezerről is lemondott, ez így azért eléggé fura?!
2015. okt. 28. 21:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja,... közben kapcsoltam, hogy a kaucióval együtt 90 ezer, azért így még sem 270 , persze ez is nagy segítség.:)
2015. okt. 28. 21:12
 3/4 opened paradise ***** válasza:

1. Lehet tényleg fáradt.

2. Igen,vannak jó emberek. De én részletekben,de visszaadnám neki.

2015. okt. 28. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

hát belegondolva, ha én lennék a srác helyében én is ezt tettem volna...

szerencsére nekem is elég jó a keresetem (mondjuk én nem túlórázok), igaz ez a fizetésemhez képest "nagy összeg", mármint majdnem a fizetésem fele, de te rosszabb helyzetben vagy, így ebben a helyzetben én sem kértem volna el az összeget...

pl apámnak múltkor neki ment egy idő néni elektromos biciklivel, a kocsi oldala behorpadt, ő sem kérte számon az idős hölgyön az összeget...

am itt csak pénzről van szó, mármint amivel "tartozol neki"...nem olyan, hogy megtett érted valami nagy szívességet és most te nem akarod viszonozni...legalábbis én így látom, 90e Ft nem a világ, persze sokszor lehet sorsfordító, mint az esetedben is, de inkább a családodat támogasd mint most ebből vita legyen, vagy kellemetlenül érezd magad...

22F

2015. okt. 29. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!