Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egoista vagyok, hogy tudnék...

Egoista vagyok, hogy tudnék leszokni róla?

Figyelt kérdés

Kb fél éve hatalmas egóm lett, ez kihat a tanulásomra, a kapcsolataimra. Tényleg nem találok magamban hibát, imádom magamat, és a környezetem is ezt teszi. Ha bókolnak, akkor egyértelmű "tydom"-mal válaszolok, hogy abeszólnak valamiért, akkor őszintén leszarom őket. És továbbra is tudom, hogy egyszerűen király vagyok. Nemrég leszóltag az agómért, mire kozoltem, hogy nem, én csak realista vagyok - és most elgondolkodtam ezen, és eskü így érzem, hogy minden körülöttem forog, rám nem vonatkoznak szabályok, tökéletes vagyok, bárkit megkapok stb.

EZ BŰN? Kevés ember lesz fontos számomra emiatt, meg iszonyat lekezelően viselkedek az emberekkel, elvagyok a saját vilagomban, de ha be akarnak tolakodni, akkor kiábránditom őket. Amikor kozolte az osztalytarsam, hogy a hatam mogott egy srác "hu de be akar baszni nek egyet", röhögőgorcsöm lett a FELTETELES modtol.

Foggalmam sincs, mi van velem, kezdek a szeretteimmel is alapvetoen egoistan viselkedni.

(nem csak a kulsom miatt vagyok az, buszke vagyok a belsomre is, a szempontaimra es a celjaimra.)

2015. okt. 20. 05:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Kérdező. Szerintem nem olyan nagy baj ha szereted magad. Énis szeretem magam. Szerintem nem feltétlenül vagy egoista ha nem veszed fel a tősgyökeres tajparaszt magyar hozzáállást mindenben. Abszolút letojom ki mit gondol rólam,meg pletykás se vagyok és mikor megemlítettem egy ismerősömnek ( miközben a világfájdalmát akarta rám zúdítani ),hogy nem érdekel mert nem szeretem mások nyafogását hallgatni,akkor közölte,hogy én csak magammal törődöm. Miért is ?? Azért mert nemérdekelnek a világfájdalmak,és szeretném élvezni az életet,már amennyire kis hazánkban lehet. Szóval változtass magadon,de ne másoknak akarj megfelelni azzal,hogy mindenben megváltozol csak azért mert itthon ezt diktálja a szabály.
2015. okt. 20. 16:37
 12/19 anonim ***** válasza:
hát pedig engem már ezzel a szövegeddel sikerült provokálnod
2015. okt. 20. 16:54
 13/19 A kérdező kommentje:
Gondolom azért, mert te nem vagy képes arra, amire én. És ezt eskü nem bántásból mondom:D mert nem érdekelnek az érzéseid. Miért provokáltalak volna?
2015. okt. 20. 17:33
 14/19 anonim ***** válasza:

"EZ BŰN?"

Nem, ez téveszme, amiből keserű lesz az ébredés.

Egyértelmű - bár nem ismerlek - , hogy téves önképed van. Lehet ez egy védekezés is a külvilág behatásai ellen, egyfajta bebeszélt és önszuggerált önbizalomforrás.

Mondjuk egészséges szintig ezzel nem volna baj, csak azt írod, ez már kihat a kapcsolataidra, és ezt te is meg fogod szenvedni, ha így megy tovább.

2015. okt. 21. 00:37
 15/19 anonim ***** válasza:

"Vannak hibáim, és tisztában is vagyok az összessel, DE én a hibáimmal együtt szeretem magam, kb mintha magamba lennék szerelmes - és a hibáimat szem előtt tartva tartom magam tõkéletesnek"

Keress rá a nárcisztikus személyiségvonásra.

2015. okt. 21. 00:39
 16/19 anonim ***** válasza:
81%
Kamasz- ill. fiatal felnőtt korban ez természetes (evolúciós) jelenség. Nincs ezzel semmi baj, főleg így, hogy saját magad is tudsz a létezéséről.
2015. okt. 21. 08:36
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érett gondolkodású válaszokat:D
2015. okt. 21. 17:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Valaki már azt is provokációnak tartja, ha elmondod az őszinte véleményed az adott személyről, nem feltétlenül kell kritizálnod is...
2015. okt. 22. 23:09
 19/19 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de nem nagyon foglalkoztatnak, nem.tudom.komoylan venni azokat az embereket, akik BUTÁK
2015. okt. 27. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!