Egoista vagyok, hogy tudnék leszokni róla?
Kb fél éve hatalmas egóm lett, ez kihat a tanulásomra, a kapcsolataimra. Tényleg nem találok magamban hibát, imádom magamat, és a környezetem is ezt teszi. Ha bókolnak, akkor egyértelmű "tydom"-mal válaszolok, hogy abeszólnak valamiért, akkor őszintén leszarom őket. És továbbra is tudom, hogy egyszerűen király vagyok. Nemrég leszóltag az agómért, mire kozoltem, hogy nem, én csak realista vagyok - és most elgondolkodtam ezen, és eskü így érzem, hogy minden körülöttem forog, rám nem vonatkoznak szabályok, tökéletes vagyok, bárkit megkapok stb.
EZ BŰN? Kevés ember lesz fontos számomra emiatt, meg iszonyat lekezelően viselkedek az emberekkel, elvagyok a saját vilagomban, de ha be akarnak tolakodni, akkor kiábránditom őket. Amikor kozolte az osztalytarsam, hogy a hatam mogott egy srác "hu de be akar baszni nek egyet", röhögőgorcsöm lett a FELTETELES modtol.
Foggalmam sincs, mi van velem, kezdek a szeretteimmel is alapvetoen egoistan viselkedni.
(nem csak a kulsom miatt vagyok az, buszke vagyok a belsomre is, a szempontaimra es a celjaimra.)
"EZ BŰN?"
Nem, ez téveszme, amiből keserű lesz az ébredés.
Egyértelmű - bár nem ismerlek - , hogy téves önképed van. Lehet ez egy védekezés is a külvilág behatásai ellen, egyfajta bebeszélt és önszuggerált önbizalomforrás.
Mondjuk egészséges szintig ezzel nem volna baj, csak azt írod, ez már kihat a kapcsolataidra, és ezt te is meg fogod szenvedni, ha így megy tovább.
"Vannak hibáim, és tisztában is vagyok az összessel, DE én a hibáimmal együtt szeretem magam, kb mintha magamba lennék szerelmes - és a hibáimat szem előtt tartva tartom magam tõkéletesnek"
Keress rá a nárcisztikus személyiségvonásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!