7-8 órákat alszok és mindig fáradt vagyok. Tegnap 4-et aludtam, és aránylag sokkal jobb volt. Akkor ez így nem káros, ugye?
Régen 8. osztályban 4-5 órát aludtam, és reggel boldogabban keltem fel, meg iskolába jól éreztem magam a bőrömben, járt az agyam mindenfélén.
9. óta (most 11.-es vagyok) pedig majdnem mindig lefeküdtem amikor fáradt lettem, átlag 11-12 óra. Na úgy sokkal nehezebben keltem fel reggel, fáradtabb voltam egész nap, csak fészkelődtem meg rosszul éreztem magam.
Nem lehet, hogy csak 3-5 óra alvásra van szűkségem mert utána fáradtabb leszek? Persze hétvégén igyekszem kipihenni magam. Nem csinálok se káros se egészséges dolgokat.
Úgy van, ahogy az első írja, ki kell tapasztalni, hogy kinek mi a megfelelő mennyiség. Valószínűleg neked a 3-5 óra ami alatt normálisan ki tudod magad pihenni.
Nálam ez általában 7-8 óra. Ha ennél többet alszom, akkor egész nap álmos vagyok. Ha meg 3-4 órákat, akkor olyan vagyok egész nap, mintha megittam volna 3 liter energiaitalt: fáradt vagyok, nézek ki a fejemből, de a szívem az ver ezerrel.
Amúgy a fáradtsághoz (ha nincs más zavaró tényező) akkor esetenként az időjárás is hozzájárul, ha érzékeny vagy az időjárás változásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!