Hogyan lehetnék olyan erős mint ő?
Együtt élek unokatesómmal, ő már dolgozik.Van, hogy akkor jön haza a munkából amikor én már alszom, mégis mindig mosolyog, vidám, ha előbb ér haza beköszön, esetleg játszunk együtt.
Én ha csak ki kell menni itthonról már össze szorul a gyomrom. Hogyan láthatnám olyan vidáman, színesen a világot mint ő?
Valahogy nem sikerül meglátni.... csak egy példa a sok közül: A sulimba 3 út van, egy járda, egy piac és a parkoló, na most a parkolóban nem egyszer dudáltak már rám, a járdánál szerintem nem volt olyan hét amikor ne kapart volna le egy kutya a földdel, a piacon pedig nincs nap amikor ugy tudnék átjönni, hogy egy idős néni ne vágjon be elém hirtelen irányváltással.
Eléggé balszerencsés vagyok, de mindennel a villanykapcsolótól kezdve a játékokig az embereken keresztül a közlekedésig... minden rossz. Egyedül az unokatesómmal olyan, mintha a sok rossz nem is létezne.
hát ilyen lelki alkat vagy...mint Micimackóban füles. Sok melankólia után majd felragyog a Nap (én is ilyen voltam, amíg éltem,, öö akarom mondani, régebben) egy kis csavargás rendszerint helyretette a kedvem...
Két könyvet ajánlanék, sokat javulnál tőle, az első idézetet is megértenéd... nagyon érdemes..
Micimackó és a Tao
*
mindkettőt könyvtárban is megleled.
Jó légy!
Őszintének tűnt amit írtál, de ezt a micimackós dolgot ne igazán tudom komolyan venni.
Nincs lelki bánatom, csupán zavar, hogy amikor egyedül vagyok a dolgok mindig rosszul alakulnak, amikor meg vele, akkor nem olyan rosszul vagy esetleg még jól is.
Nem tudom, hogy mitől van. Tudom senkinek sem könnyű az élete, és a sajátomat sem tartom kifejezetten nehéznek, csak nem értem, hogy hogyan tudnám a dolgok "jó" oldalát nézni amikor nincs.
Jol mondta itt az egyik valaszolo. A vilagon nem tudsz valtoztatni, de ahogy a vilagot nezed, az a te dontesed.
Ez sem megy egyik naprol a masikra, gyakorolni kell. Pl. kezd el irni minden nap vegen, hogy mi jo dolog tortent veled. 5 darabot.
Lehet ez olyan dolog, hogy valaki rad mosolygot, vagy csak sutott a nap. Idovel sokkal tobb mindenben meglatod a jot.
Gondolkoztam rajta pár percet de nem tudok XD
Lehűlt az idő... de ez a természetből fakadó
vagy Itthon tudok játszani a gépen azzal amit szeretek... de ez meg a napirendemből fakad.
Azt a tanácsot is nagyra értékelem ami arról szól, hogy milyennek látom a világot, de attól még, hogy másképp látom ugyan az történik.
Szívesen reagálok a válaszokra mert látom, hogy mind jó indulatú és segíteni akar de nem igazán jöttem rá belőle, hogy hogyan tudnék örülni a dolgoknak vagy mért van sokkal kevesebb rossz amikor az unokatesómmal vagyok. Azt feltételeztem, hogy a jó kedve miatt, de azt se értem honnan fakad (és innen vissza az 1. problémámra) illetve, hogy mért függene össze a jókedv a rajta kívül eső dolgokkal amikor nem is befolyásol.
Azert van jokedve, mert pozitiv ember. Orul az eletnek. En is ilyen vagyok, termeszetembol fakad.
Mashogy nem tudom megmagyarazni...
"de attól még, hogy másképp látom ugyan az történik."
Nem, nem ugyanúgy érzed és érted a világot, ha a te létszemléleted változik - erre a 2. könyvben vannak egyszerű, (ingyenes) tudati "gyakorlatok" ahol magad megfigyelheted, amiről írok és ír a szerző.
a tapasztaló alany - a tapasztalás folyamata - a tapasztalás tárgya = EGY.
Ez a 3 mindig együtt jelentkezik,
(noha az alanyról a materialista szemlélet szeret megfeledkezni.)
Bármelyik változik az 'Egy' változik.
Amikor ihletett állapotban van az ember: 'Egy'-nek érzi ezt, a hármat. A műalkotásokkal való foglalkozásnál a katarzisnak is ez a lényege. Az intuíciónak is.
Ezekben lehet a szépséget megismerni. Azonkívül jó lenne valamilyen kifejezési formát gyakorolni- ez hosszú elmondani, de asok tanulnivalóval állandóan egyirányú ez a folyamat - mintha a be- és kilégzés egyensúlyát megbontanád csak belégzés..megbetegítő. Ez az iskolák hibája. Írjál naplót, zenélj, faragj, rajzolj, fess, énekelj táncolj - amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!