Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Melyik ládát választanád?

Melyik ládát választanád?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy erdőben sétálsz, és egyszer csak szembetalálod magad egy öregemberrel, akinél 4 láda van. Azt mondja, hogy ha tovább akarsz menni, ki kell nyitnod egy ládát, és annak megkapod a tartalmát. Az első láda egy sima faláda, a második egy aranyláda, a harmadik egy türkizkék láda fehér kagylómintákkal, a negyedik pedig egy fekete láda halálfejes mintákkal. Csak egyet választhatsz, de azt muszáj, addig nem mehetsz tovább, és nem is fordulhatsz vissza, amíg nem döntöttél valamelyik mellett. Melyik ládát választanád?

2015. szept. 24. 08:15
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak a tartalmát kapod meg, de azért mégsem teljesen olyan, mintha 4 egyforma láda lenne, mivel az egyik kakukktojás.
2015. szept. 25. 11:16
 22/31 anonim ***** válasza:

19-es vagyok

kiadsam :

Ezt a ládás sztorit addig lehet kombinálni amíg az ember akarja. De az öreg türelme is véges,igy valami logika alapján választani kell. :)

2015. szept. 25. 11:25
 23/31 anonim ***** válasza:
69%

az én érme feldobásos logikámat lepontozták :D érdekelne ők mi alapján választanak...

mindegyikre lehet valami miatt rámondani, hogy kakukk tojás...de ha nem az öreg logikáját találjuk ki akkor vége a dalnak...

2015. szept. 25. 11:38
 24/31 anonim ***** válasza:
Én Virág elvtársra hallgatok aki azt mondta: az a gyanús ami nem gyanús ,szóval az arany ládát választom :D
2015. szept. 27. 19:44
 25/31 anonim ***** válasza:
Őrizgetem ezt a kérdést... Van vmi válasz vagy tanulság?
2015. szept. 29. 22:03
 26/31 anonim ***** válasza:

Szóval 3-nak a belseje rejt halált, a negyedik nem. Egynek van a külsején halál.

A halálfejest választanám.

2015. okt. 4. 04:55
 27/31 A kérdező kommentje:

Hát ugye csak egy kakukktojás van, de ha végignézed a ládákat több is van ami kakukktojásnak tűnik.

Pl. ott az egyszerű faláda , olyan evidens, népmesébe illő lenne ha az egyszerű ládában lenne a pénz.

Vagy ott az aranyláda, az is milyen egyértelmű lenne ha arany ládában arany pénz lenne.

Vagy a halálfejes láda, ami ugye a halálra utal, és hát sokan levonhatják azt a következtetést, hogy ha ezen kívül halál van,h akkor talán belül nincsen.

Szóval mindhárom kakukktojásnak tűnik a maga módján, mindegyikbe bele lehet magyarázni, h miért az a jó választás.

Na de ott van még a kagylós láda is, amiben semmi különleges nincsen, sehogy nem kapcsolódik a pénzhez, a halálhoz, vagy az ilyen közhelyes általánosságokhoz, se nem túl csábító, se nem túl taszító, se nem túl egyszerű, hanem olyan semmilyen. Épp ezért a kagylós láda a kakukktojás, abban van a pénz.

2015. nov. 6. 10:28
 28/31 anonim ***** válasza:
Ok, ennek semmi értelme, de legalább eltaláltam.
2015. nov. 6. 11:43
 29/31 egy naaagy fan ***** válasza:
Dejó! :) Nem haltam meg!!! Kár, hogy a ládát nem kapom meg, de legalább nyertem. :)
2015. nov. 6. 22:06
 30/31 anonim ***** válasza:
A halálfejest, es miközben kinyitom, gonoszul nevetek. Amúgy a kagylósat.
2015. nov. 7. 03:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!