Miért van az hogy minden lánynak a rózsaszín a kedvenc színe?
Téves állítás,hogy minden lány a rózsaszínt favorizálja.
Ha a "többség dönt elve" szerint vizsgálódunk,akkor viszont tényleg sokaknak a kedvence.
Maga a szín a szeretetet és szerelmet szimbolizálja. Érthető...
Továbbá női megérzés, gondoskodás; együttérzés, törődés önmagunkkal.
Érthető...
Nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberek kedvelik ezt a színt.
Érthető...
Hát én maradok a barnánál és a méregzöldnél. Tuc Tuc Tuc
Mert már gyerekkorukban bele nevelik az emberekbe, hogy a rózsaszín lányos, a kék pedig fiús szín. Rajzfilmekben sokszor rózsaszín ruhát viselnek a hercegnők (Aranyhaj, Csipkerózsika), a hercegek pedig kéket. A Monster High-ban is a legkislányosabb karakter, Draculaura rózsaszínt visel, és a hajában is pink melír van :D
De felnőttként már közel sem biztos, hogy a rózsaszín marad a kedvenc színük (már nekem sem az), de attól még megmarad a nőiség szimbólumának.
Szerintem a rózsaszín és a kék a két legnépszerűbb. Egyszer volt egy cikk a nyest.hu-n arról, hogy a színek régen milyen más asszociációt adtak az embernek. Állítólag eredetileg a kék babaruhákat szánták lányoknak, a rózsaszínt fiúknak, mert a rózsaszín élénk és erőt sugárzó (volt a korabeli gondolkodás szerint). De aztán ez megfordult.
Az én kedvenc színeim: barna, zöld, olyan sötétkék, ami már olyan feketés árnyalatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!