Vajon, rossz ember vagyok, hogyha a mai világ "nagy problémái" teljesen hidegen hagynak?
Igen, az vagy. Nem mellesleg érzéketlen és ingerszegény is. Van az a mondás, ami valahogy úgy szól, hogy ha igazságtalanságban neutrális vagy, akkor az elnyomó oldalán állsz. Desmont Tutu mondta, de Dante kicsit keményebb volt, ő azt mondta, hogy a Pokol legmélyébe azok valók, akik neutrálisak maradnak morális krízishelyzetekben.
Ha már kiváltságos helyzetben vagy, a privilégiumodat, amibe beleszülettél arra kellene használnod, hogy segíts a kevésbé szerencséseken, illetve tanítsd a hozzád hasonlóakat,hogy cselekedjenek ugyanígy.
Ahogy olvastam a kis beszámolód, azon kezdtem el gondolkodni, hogy egy ilyen embernek egyáltalán van-e jelleme?
Amúgy az 1-es válaszolóval értekegyet.
Hát ez az!
Ahogy leírod magad... Olyan semmilyen vagy. Se jó, se rossz. Nincs véleményed Stb.
Én is úgy vagyok, mint 11:35-ös.
Lehet mondani hogy nincs véleményem, de a másik véleménye mindig olyan mint az ember segglyuka, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra...
Ráadásul az egész politikával, világ problémáival az a bajom, hogy nagyon kevés az az ember, aki kicsit is konyít hozzá, a többség meg csak az aktuálisan szájába adott csontot rágja. És feleslegesnek érzem olyan dolgokon parázni, meg idegesíteni magam, amivel nem tudok mit kezdeni. Inkább megnézek egy tutorial videót, abból tanulok, tanulok nyelvet, elolvasok egy könyvet, érdekes cikket, megnézek egy filmet. És hasznosabbnak látom mint amikor valaki ül egész nap a gép előtt és bújja a politikai híreket, meg mindenhova odafröcsögi a mondanivalóját.
Na meg persze szeretik azt hinni a népek, hogy az óbégatásukkal ők mekkora hangot adnak, meg hogy kiállnak valamiért, holott az egész dolog csak elpazarolt idő, mert nem tehet ellene semmit...sőt, a többség nem is tesz semmit, csak úgy csinál mint a rikácsoló öregasszonyok, akiknek egyszer az a baj ha süt a nap, máskor meg az ha felhős az ég.
Na meg a másik bajom, hogy ilyen dolgokról nehéz objektíven beszélni, és ha meg is próbálja az ember, akkor is nehéz kiegyezni a másikkal. Mert mindenki erős érzelmi alappal megy bele, és a végsőkig köti magát a véleményéhez, legyen az bármekkora baromság. Vagy épp fordítva, mindenáron meg akar győzni arról, hogy neki van igaza és képtelen elfogadni hogy valaki mást gondol. És tök feleslegesen ugranak egymásnak emberek, pusztán idióta nézetek és gondolatok miatt.
Nem igazán értem az 1-es hozzászólót, sem aki igazat adott neki. Miért kéne hogy akárkit is érdekeljen valami? Azért mert "muszáj"? Jah, bocsánat.
Ha én kimegyek külföldre élni, és nem követem naprakész a menekült híreket, akkor rosszul kellene éreznem magam? Nem, és nem is érezném, mert engem nem érintő problémával nem fogok foglalkozni. Van mindenkinek elég problémája, nem kell még erőltetni a többit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!