Melyik filmművészeti szakmát ajánlanátok nekem? 16/F
Tizedikes vagyok, gimnazista.
Nem régen jöttem rá, hogy engem konkrétan egyetlen dolog ami úgy igazán, hosszabb távon is foglalkoztatott és foglalkoztat: a filmek/sorozatok.
A probléma az, hogy ez egy elég nagy fogalom, de úgy igazán pontosan megmondani én sem tudom, hogy mit csinálnék szívesebben.. Csak államilag támogatott képzések jöhetnek szóba, szóval a kör nagyon-nagyon leszűkül.. Valahogy számomra annyira kaotikus ez az egész egyetemes-szakos cucc, hogy neten egy helyet nem találtam ahol konkrétan szájbarágósan, paraszti nyelven le lenne írva, hogy mihez mi kell és, hogy mikből "választhatok"..
Igazából bármit szívesen csinálnék a háttérben akár színházban, akár egy filmforgatáson.. Ez mellett gondolkodtam, hogy filmkritikus legyek, mivel írásban elég választékosan tudom magamat kifejezni és konkrétan bármibe beletudok kötni, de mintha manapság már ~a youtuberek hatására~ divattá vált volna a filmkritikusi szakma..
Ti mit ajánlotok?
Én is 10.es gimnazista vagyok annyi hogy én média szakra járok és azert elég sok mindent kell tudni a filmekkel kapcsolatosan is ahhoz hogy pl egy jo véleményt megtudj majd irni.
Film történeti korszakok, vágás, szinopszis....
Szerintem olvass ezekről könyveket pl hogy tényleg érdekelni fog e a későbbiekben
Én is ugy kezdtem a gumit hogy huhh alig vártam a média óráim most meg nem nagyon izgat :/
,,konkrétan bármibe beletudok kötni"
Egy kritikus szakma nem arról szól, hogy mindenbe belekötsz. Kiértékeled a filmet, ehhez viszont bőven kell érteni az adott témához. Jelen esetben a filmkritikusnál maradva ismerned kell az összes plánt, a vörös heringet és társait, ha nagyon régi filmről van szó az akkori helyzeteket, a filmtörténeti korszakot, stb. Bőven nem arról szól ez, hogy valamire azt mondod rossz; azt meg is kell indokolni miért rossz.
Filmes szakma meg nagyon tág fogalom. Van producer, operatőr, rendező, vágó. Ezek ráadásul nem is az összes. kapásból jó lenne tudni mi az a dolog, ami miatt kijelentetted, hogy te a médiában akarsz elhelyezkedni. Itt ne olyanra gondolj, hogy állandóan filmeket nézel. Olyanokra gondolj, hogy már konkrétan nem a filmet nézed, hanem azt nézed miként oldhatták meg az adott jeleneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!