Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elveszik az emberek egyénisége...

Elveszik az emberek egyénisége, miért?

Figyelt kérdés

Egyre jobban érzem azt, hogy az emberek egyénisége kezd elveszni egyfajta megfelelési kényszer miatt.

Nem akarok túl nagy "filozofikus" gondolatot álltani erről, de engem nagyon zavar.

Az emberek (inkább a fiatalabb korosztályra jellemző) olyan dolgokon nevetnek - csak azért, hogy elfogadják őket egy adott közösségben - ami abszolút nem az ő stílusuk.

Igen, alkalmazkodni kell. De nem megváltoztatni az amúgy is jó jellemünket, csak néhány másik ember miatt, nem?

Én pontosan tudom róluk, hogy nem találják viccesnek, de mégis...

Mit gondoltok erről?

2015. szept. 8. 16:55
 1/3 A kérdező kommentje:
Mintha lenne egy olyan "mag", aki felettük áll, és hozzájuk szinte kötelezően csapódni szeretnének.
2015. szept. 8. 16:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak a megfelelési kényszer. Nem szeretnének kilógni a sorból, inkább azt csinálják amit mindenki más, hogy beilleszkedjenek, ne pécézzék ki őket.Az én korosztályomban (középiskola) sajnos elég kegyetlenül tudnak bánni azokkal akik valamilyen módon kilógnak. Így inkább bevállalják a "tömegesedést" vagy hogy fogalmazzak csak hogy megússzák a megaláztatást/verést.
2015. szept. 8. 17:10
 3/3 anonim ***** válasza:

A szomorú az, amikor ugyanezt a tömegesedést felnőttek produkálják. Kifelé egy tömegálarcot látsz, magát az embert meg nem ismered meg, hiába töltesz vele X időt pl. munkahelyen.

Egyéniségnek lenni ma már inkább hátrány, úgy vettem észre, persze most nem a szórakoztatóiparról beszélek.

2015. szept. 8. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!