Normális, ha úgy érzem, túl sokat költök?
Volt 60 ezrem, ebböl ki kellene jönnöm minimum a hónap végéig.
Vettem pàr ruhát (1 póló, 2 pulcsi,12 ezer), egy ajakápolót (2000Ft), meg egyszer kaját (1500Ft). A barátomnál maradt a bankkártyám rajta a teljes havi útiköltséggel, készpénzzel kellett jegyet vennem, màris oda még 4500Ft. Egy ismerösnek lesz szülinapi bulija a hétvégén, ajándék 6000Ft.
Terveztem még pár ruhát télre, de így már meg sem merem kockáztatni.
Tényleg sokat költök, vagy csak soknak hangzik?
attól függ ?
ha albérletben laksz,vagy egyedül saját lakásban,de fizetned kell rezsit meg alapanyagokat venni stb, akkor igen, sokat költöttél
de ha még otthon laksz és nem sok mindenre kell költened a szórakozáson,néha kaján és ruhákon kívül, akkor nem sokat.
bár én sajnálnék egy ismerősnek csak 6 ezerért ajándékot venni. nálunk ez nem szokás, ilyen nagy értékben
Érdemes papíron vezetni a költségeidet. Tartsd meg a blokkot és vezesd tételesen, mikor mire mennyit költöttél. Csináld ezt hónapokon keresztül, majd látni fogod, hogy milyen apróságokból összejöhet egy nagyobb összeg. Biztos szükséged volt 2000Ft-os ajakápolóra? tényleg kellett még egy akármicsoda?
Ha ilyenekre nem figyelsz oda, hamar összegyűlik. Nekem is volt, hogy vettem valamit, majd pár hétre később hasonló dolgot vettem, mert akciós volt, és oké, az párszáz forint, de most meg egyiket sem használom.
Ha papíron vezeted, akkor szembesíted magad a költségekkel, mert hiába tudod, mennyi pénz ment el, így fogod igazán felmérni a dolgokat.
Ha nincs pénzed ne szórd el felesleges dolgokra...tele vagyok ruhával de kb 1 éve nem vettem újat,kivéve egy munkavédelmi bakancsot 6k-ért,de az kellet is.
Érdemes átgondolni hogy megéri-e megvenni azt a dolgot,amit lehet később megbánsz.
"1 póló, 2 pulcsi,12 ezer"
ha szükséged volt akkor nem pénzkidobás, de ha csak azért vetted, hogy legyen és soha nem veszed fel akkor igen felesleges volt...
"egy ajakápolót (2000Ft)"
400Ft-ért nem volt megfelelő?
"meg egyszer kaját (1500Ft)"
ez gondolom felesleges pénz kidobás volt, vagy nem értem 1 kajálás miért van külön kiemelve...
Oszd be kaja, utazás meg amire kell és a többit arra költöd amire akarod...de akár spórolhatsz is...
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!