Szerintetek ez az "idézet" alapul bármilyen "igazságon"? Egy barát tényleg képes mindig mindent megbocsátani?
- Neked csak az számít, hogy Én. Én. Én. Tudod mit? Most én jövök. Úgyhogy fogd be, és figyelj rám! Undok vagy velem, sértegetsz, és lefitymálod, bármit is teszek, és mindig leszúrsz engem, vagy kiszúrsz velem.
- Tényleg? Hogyha ilyen rossz vagyok hozzád, akkor miért jössz mindig vissza?
- Mert ilyen egy barát, hogy mindig mindent megbocsát.
Ez az idézet egy vicc akar lenni. Komolyan viccre alapozzunk igazságot?
Amúgy nem bocsát meg mindent. Egy barátság épp arról szól, hogy megbízol a másikban annyira, hogy nem fog neked ártani, sőt inkább segíteni fog neked az életben (és te is neki persze).
a fenti példában szerintem arról van szó, hogy nincs tartása a sértett félnek és akármit meglehet vele tenni, és ilyen közhely mögé bújik, hogy megbocsát, különben meg csak nem képes leszakadni a másikról, amire a másik valszeg nem is szolgált rá és nem is érdekelné.
az egész sztori max annyi igazságon alapulhat, hogy a megalázkodó emberek próbálnak jól kijönni a helyzetből, hogy ne legyen annyira égő.
Részben.
Mi az a "minden"? Mert ha bármi, akkor nem.
Amikor már ismételten jut odáig egy kapcsolat, hogy a megbocsátásra van szükség, nos azt okosabb átértékelni, azt hiszem.
Aki ésszel él felteheti magának a kérdést: milyen "barátság" is ez tulajdonképpen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!