Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki az aki ugyanúgy nem vállaln...

Ki az aki ugyanúgy nem vállalna sosem gyereket a lenti okok miatt, hozzám hasonlóan?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más csúnya (sikertelen) ember is így gondolja-e, de én soha nem akarnék gyereket (természetesen egyenlőre nem is fenyeget ez a veszély :D), csak azért, hogy ne örökölje azt a sok rossz tulajdonságomat (magasság, csúnyaság és az ezekből fakadó önbizalomhiány). Nem szeretném ugyanazokat hallani a saját gyermekemtől, mint amiket én is elmondok a szüleimnek, hogy miért lettem alacsony, miért nem vagyok szép/jóképű és akkor sokkal több lenne az önbizalmam, nem lennék más mint a kortársaim és a nők körében is sikeres lennék. Sajnos a tudatos gyermekvállalás szerintem itt kezdődik (meg persze a biztos anyagi háttér), vagyis hogy biztosítsd a gyermekednek, hogy ne örököljön olyan géneket, amelyek miatt problémája lenne az életben. Mindig erre gondolok és ökölbe szorul a kezem, ha meglátom a TV-ben ezeket a Femibionhoz hasonló magzatvédő reklámokat, amelyek azt sulykolják a nők fejébe, hogy szedd, tegyél meg mindent, hogy tökéletesen egészséges gyereked legyen. Azt érzem néha, hogy nagyon sok nő ma már nem egyszerűen csak gyermekeket akar szülni, hanem tökéletes alfa hímeket/Victoria Secret modelleket, egyfajta státuszszimbólumokat. Az ilyen nők fejében kb. ez játszódhat le: Az apja tökéletes/jóképű és gazdag, én szép és sikeres vagyok, akkor szülök neki egy gyereket, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy milyen tökéletesek vagyunk. A gyereknevelés meg abból áll, hogy szinte sosincs velük, más neveli fel és telepumpálják vitaminokkal, hogy felnőttkorára egy tökéletes valaki legyen és elmondhassa magáról, hogy én más vagyok, mint a többi. Nagyobb mellű/hosszabb lábú/magasabb/jóképűbb/izmosabb/kifinomultabb stb. vagyok, mint más szóval nyugodtan lehet hatalmas az egóm, más érzései semmit nem érnek és bárkit a sárba tiporhatok. Biztos a kisebbségi komplexus beszél belőlem, de valószínűleg van olyan aki hasonlóan érez, mint én.

2015. aug. 25. 00:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
81%

Vicces, hogy mennyi ilyen ember van.

A "génekre" meg sok hülyeségre fogják azt hogy sikertelenek, meg nem népszerűek.

Ehelyett a sok mondvacsinált indok helyett tehetnél is valami. Pl. lejársz kondizni, futni, megtanulsz hangszeren vagy eljársz egy klubba és művelődsz.

Mindenki másban keresi a hibát vagy rögtön feladja mert az a legegyszerűbb. Kicsit tenni is kell azért, hogy valamit elérj, anélkül nem fog menni. Minél nehezebb valami annál többet fogsz tudni kihozni belőle.

2015. aug. 25. 15:41
 12/13 anonim ***** válasza:

Sajnos ilyen a világ. Sok mindenben igazad van. Az átlag feletti külsővel, testfelépítéssel megáldott emberek sokszor levegőnek nézik, megvetik, illetve ki is gúnyolják kevésbé szerencsé társaikat. Nem akarok általánosítani, de az ilyen emberekből sugárzik a ridegség, felszínesség, a csinos külső sokszor romlott, üres belsőt takar, persze nagyon sok kivétel is van. A legjobb példát az amerikai gimis témájú filmek mutatják be, hogy hogyan bélyegzi meg az "elit" a lúzert, a kitaszítottat. Olyan taszító ridegség árad ezekből az "elit" emberekből sokszor, hogy már a nézésükkel is beléfolytják a szót a "lúzerbe", esélyt se adva neki, hogy kibontakozzon, megmutassa, hogy jó arc. Ezek az elutasítások, frusztrációk negatív visszacsatolást váltanak ki a "lúzer"-ben, aki, ha nem kap elég támogatást eltorzult személyiséggé válhat, pedig pont magasról szarnia kéne a felszínes emberekre és olyan EMBEREK társaságát keresni, akiknek lelkük is van, akiket nem a külsőségek határoznak meg. Nem szabad hagyni, hogy a külsőségek miatti negatív visszacsatolások megmérgezzék az ember lelkét. Igenis vannak jó emberek, akik a jót látják a másikban és nem vetik meg a kinézete alapján. A fiatalság, szépség múlandó, az egoista, felszínes ember sikítva menekül az öregedés elől, míg a normál értékrendű elfogadja és tisztesen öregszik meg. Lehet, hogy két csúnyácska, de egymást két igazán szerető embernek boldogabb élete van, mint egy kirakatházasságban élő "elit" házaspárnak, akik megcsalják állandóan a másikat.

Lényegében azt akartam mondani, hogy ne határozzanak meg a negatív élmények, ne mérgezzék meg a lelked, ne hagyd, hogy a felszínes, üres emberek rosszá tegyenek, maradj JÓ EMBER, rá fogsz találni a társadra is, illetve olyan barátokra, akiknek az értékek számítanak, nem pedig a primitív, magamutogató felszínes üresség.

2015. aug. 26. 18:46
 13/13 anonim válasza:

Ilyen a természet.

Minél jobb, annál több az esélye a fennmaradásra.

Hibáztasd azt, aki ilyenre teremtette a világot.

2015. szept. 1. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!