Rajtam kívül tényleg senki nem gondolja, hogy be kéne járni az óráira?
Kicsit igen. MSc-n meg főleg. Ott már jó, ha 10 emberből 1 ott van az órán. Ráadásul rengeteg olyan tantárgy van, ahol túl sok plusz anyagot nem mond el az órán, csak felolvassa a jegyzetet, amit a netről is le tudsz szedni.
Nem tudom, hogy mire jársz, de nálunk a gyakorlatok voltak azok, amikre nagyon ajánlott volt bejárni. Az elméletek 90%-ra én sem jártam, mert fölösleges volt. Ezzel ráadásul rengeteg időt is nyertem magamnak.
Abban nem értek veled egyet, hogy mindenre be "kell" járni. Nálunk volt pár olyan óra, aminek egyszerűen nem láttam értelmét, mert mondjuk a tanár csak felolvasta a diát, de az égvilágon semmi pluszt nem mondott el. Ráadásul mindezt annyira unalmasan, hogy gyakorlatilag 3 perc után kezdett el lecsukódni a szemem, és kénytelen voltam elővenni a szókeresőt, hogy ne bukjak le a padra. Hát ennél több értelmét láttam annak, ha kialszom magam rendesen, vagy inkább beülök valahová egy kávéra a barátaimmal, netalántán otthon tanulok helyette.
Viszont abban egyetértek, hogy nem kellene másokat leszólni ilyenért. Ha neked az a jó, ha bejársz, mert te mondjuk szereted legalább egyszer hallani az anyagot, mielőtt elkezded tanulni, vagy neked szükséges van saját jegyzetre, szíved joga.
Ez valóban attól függ, hogy hová jársz.
Nem tudom milyen szakon vagy, de akiket ismerek és bölcsészek azoknak se érte meg nagyon bejárni, mert ott a könyv meg a rengeteg jegyzet.
Én is inkább otthon ültem és tanultam, maximalistának lenni meg luxus....
Szerintem.
"Ráadásul rengeteg olyan tantárgy van, ahol túl sok plusz anyagot nem mond el az órán, csak felolvassa a jegyzetet, amit a netről is le tudsz szedni."
Van ilyen is, de nálunk nem nagyon tesznek fel semmit a netre, vagy ha igen, azon rajta van 3 érdekesség, mert a tanár képtelen diát készíteni, illetve a vizsgaidőszak közepén tezsi fel a tanár, hogy megkérdezhesse, mért nem kezdtünk előbb tanulni....
A másik választ még nem láttam, mikor írtam. De kábé arra is vonatkozik.
Bocsánat, csak mindig utólag veszem észre, hogy már írtatok.
"Abban nem értek veled egyet, hogy mindenre be "kell" járni. Nálunk volt pár olyan óra, aminek egyszerűen nem láttam értelmét, mert mondjuk a tanár csak felolvasta a diát, de az égvilágon semmi pluszt nem mondott el. "
Ilyen volt nálunk is 1-2, azokra én se mentem be sok esetben. Nem azt mondom, hogy én még életemben nem lógtam el órát, de már csak azért is beülök, mert bejárós vagyok, és nincs koleszszobám a közelben. Mire hazaérnék, jöhetnék is vissza a következő órára. Jó, tudom, lehet helyette sörözni is stb., és nem mintha én néha nem unnék pár órát, de ahhoz nagyon-nagyon szörnyűnek kell lennie.
De az ilyenekkel meg nem kell törődni:) Szard le, hogy más mit gondol és kész.
Én is sokszor hallgattam a gúnyos megjegyzéseket azért, mert vettem a fáradtságot arra, hogy tanuljak. Volt olyan, hogy vizsgán én súgtam le az egész tételt egy srácnak, mert semmit nem tudott. Aztán mikor látta, hogy a saját tételemhez milyen baromi sokat írtam (hát bocs, tanultam, milyen gáz vagyok:D), gúnyos hangon annyit mondott, hogy "szerintem ennyi nem lesz elég..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!