Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mindig az irigykedik,...

Miért mindig az irigykedik, aki jól él?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy "haverja" aki mindenre beszól, hogy "kinek a jó". Tavaly vettünk egy autót a régi srót helyett, babát szeretnènk ezért a megtalarításainkból építkezni kezdtünk 2 éve, valamint nyáron elutazunk egy külföldi nyaralásra. A férjem irodai munkát végez, hétvégente fizikai munkát,én fordító vagyok egy cégnél, de járok tolmácsolni is (akár éjszaka is), plusz vállalok otthonra is fordítást...mindig azzal jön, hogy honnan van ennyi pénzünk, meg így ki lehet bírni...stb. És mindezt egy olyan férfi aki nem dolgozik (valójában biztosítási csalásokat csinál) mégis Tenerifén nyaral, és tetőtől talpig márkás ruhákban jár. Miért érzi igazságosabbnak azt, hogy ő félévente új kocsiban villog, mint azt, hogy a férjem mert venni 10 év után egy új autót?

2015. aug. 18. 13:37
 1/8 A kérdező kommentje:

Javítom: nyaranta külföldre utazunk (egy hétre)

Elnézést a modoromtól, így visszaolvasva elég tahónak tűnhetek, csak dühít, hogy folyton ilyeneket szól be, s a férjemnek esze ágában sincs őt kizárnia a baráti társaságából (én meg persze nem szólok neki, mert privát ügye, hogy kik a barátai). Felháborodásom azért tetőzött épp a mai napon, mert meghívott minket a születésnapjára tartott összejövetelre, de nekem semmi kedvem ott jópofizni, főleg úgy, hogy a hátam mögött kibeszél.

2015. aug. 18. 13:43
 2/8 A kérdező kommentje:
*modoromért...ah ez nem az én napom :D
2015. aug. 18. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindig az irigykedik, aki jól él. Ebben az országban többnyire mindenki irigykedik és a leggyakoribb kérdés az,hogy Miből?!

Általános mentalitás, ne is foglalkozz vele.

2015. aug. 18. 13:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Francnak foglalkozol vele, sőt, egyáltalán minek álltok vele szóba? Az ilyen ember menjen a fenébe
2015. aug. 18. 13:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Arról fogalmam sincs minek állunk vele szóba. Férjem csak legyint a beszólásaira, s nekem is azt mondja, hogy ne foglalkozzak velük, egyáltalán ne reagáljak rá, mert ő nem akar veszekedést a baráti körében.
2015. aug. 18. 14:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen emberrel vigyázni kell, ne barátkozzatok vele!
2015. aug. 18. 14:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért én általában úgy látom, inkább a szegényebbek irigykednek gyakrabban.

A haverotok zakkant elméjű bűnöző, az ő esetéből nem kellene általános következtetéseket levonni.

2015. aug. 18. 15:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen nem barát, a barátségba az irigység nem fér bele.
2015. aug. 18. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!