Rettenetesen félek attól, hogy mindent elszúrhatok, valami tanács/ötlet, hogy kiűzhessem a negatív gondolatokat?
Szerintem a meleg se tesz jót (nekem legalábbis nem). Sok oka lehet, de most adok pár tippet.
1) Aludj többet. - Nem tudom, mennyit alszol, de mindig jobb kipihenten nekivágni a dolgoknak, mint fáradtan. Ha kell, feküdj le egy-két órával előbb (gondolom reggel időre kelsz).
2) Mozogj. - Ez triviálisan hangzik, de a testmozgás hiánya is produkálhat hasonlókat. Erre sose férj rászánni az időt. Csak egészségedre válhat.
3) Kávézz mértékkel. - Reggel egy kávé jól jöhet, és ebéd után még egy. Több nem kell, ha délután kávézol, nem bírsz aludni.
4) Ne félj vitamint szedni. - Fáradtságot vashiány is okozhat, érdemes lehet tehát ezt megvizsgáltatni (bár ehhez labor kell), addig is szedhetsz Béres-cseppet, illetve valamilyen multivitamint, és C-vitamint.
5) Igyál eleget. - Ilyen hőségben ez rendkívül fontos. Én azt mondom ebben a melegben nincs olyan, hogy elég. Minél többet iszol, annál jobb. Munka közben is lehet kezed ügyében egy üveg ásványvíz.
6) Tarts szünetet - Nem tudom, milyen jellegű a munka, amit végzel, de ha megteheted, érdemes lehet apróbb szüneteket tartani közben. Ezt nem tudom, megteheted-e. De nem sok, maximum néha 5-10 perc.
7) Ne gondolj a munkádra, ha nem dolgozol. Tudom, ezt a legnehezebb betartani az összes közül, de próbáld mással is lekötni az agyad. Filmezz, járj társaságba, olvass, vagy bármi olyan tevékenység jó, ami elvonja erről a figyelmed. Nem egészséges egész nap a munkára gondolni, és csak rágörcsöl az ember. Ez egyébként akadály lehet az esti elalvásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!