Ha meg ütnek mért jobb ha vissza adjuk?
Figyelt kérdés
2015. aug. 5. 16:00
11/14 anonim válasza:
Ja és még valami: Mit nevezünk egyáltalán igazságnak? Mondjuk, megölik a gyermeked. a te szubjektív véleményed szerint ez bűn. De a gyilkos szerint nem az! Akkor most döntsenek a törvények? De mik is a törvény, a társadalom többségének a véleménye? Akkor ez most kb. olyan, hogy mi vagyunk az erősebbek, nekünk van igazunk! Namármost az erkölcs szubjektivitása és a sokat emlegetett determinizmus miatt inkább a hasznot kellene nézni, méghozzá a társadalom hasznát (az Egyes személyek érdeke ugyanis ellentétes. stb.).
12/14 A kérdező kommentje:
Kicsit nehezen tudom értelmezni amit írsz hogy érted hogy a társadalom hasznát? Ha ha jog sértés történik valakivel szemben kötelessége a tásadalomnak felelőségre vonni a bűnözőt. Na de eléggé el kanyarodtunk a kérdéses témáról. Vannak azonban olyan esetek amikor eleve nem bizonyíthatók a sérelmek. Ilyen amikor valaki meg üt és vagy szemétkedik velünk ez mem mindig bizonyatható főleg ha szemtanuk nélkül történik és nem azonnal intézzük. De ilyenkor is a törvények nem engedik hogy vissza add. A te sérelmed pedig ott van. Ezért van az hogy a személyes ügyek sokszor tőrvénybe ütközhetnek. Ha valaki meg üt szerintem azonnal a fenyegetés elhárítása lessz a célunk ezt nevezhetjük ösztönnek de ez a konkrét ok. Nem beszélve hogy sérül a világ képed önbizalmad a személyes határaid jogaid igazság érzeted önbecsülésed. Nem azt gondolod magadról hogy ezt érdemled. Ezzel befolyásolás alá kerül az önmagadhoz való viszonyod. Azt gondolom hogy ez áll annak hátterében ha vissza akrsz adni valamit.
2015. aug. 8. 19:23
13/14 anonim válasza:
Nehéz kérdés... Én arra jutottam, hogy a társadalom érdeke az, hogy ne üss vissza (bandaháborúk), a tied az, hogy igen.
A "közlegelők tragédiájához" tudnám hasonlítani, nézd meg a Wikipédián. A determinizmust is meg tudod ott nézni ha azt nem érted, az aranyszabályt viszont most nézem, hogy nem. Úgyhogy elmagyarázom: Minden nagy próféta azt mondta, hogy azt cselekedj másokkal, amit szeretnél ha veled cselekednének. Persze hogy akkor mi van a mazohistákkal meg ilyenek, de azért viszonylag érthető.
Ja és bocs a nyelvtani pontatlanságokért.
14/14 anonim válasza:
"Semmi köze nincs a témához annak amit mondol. De a hozzászólásodból itélve nem sok értelmes szellemi tevékenységre vagy képes!"
Kösz zsenikém, gondolom rangsorvitáról még nem hallottál. Keress rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!