Mi lehet annak az oka, hogy tájszólásom van?
16 éves fiú vagyok.
Azért furcsálom, mert az egyik szülőmnek
sincs tájszólása, bár az apai nagyapámnak egy kicsi talán volt, de apámnak egyáltalán nincsen.
És magamon soha nem vettem még észre, csak néha szokták kérdezni, hogy én honnan származom a beszédem végett.
Egyébként Vácon születtem. Apám Szabolcs megyéből származik anyám. vácrátóti félig, félig meg veresegyházi.
Szuleidnek is biztos van, ha neked is van. Ez ilyen, beszelni a szuleinktol tanulunk.
Nekem 18 eves koromig fel sem tunt, hogy mennyire tajszolasban beszelnek a szuleim, rokonaim es en magam.
Aztan elkerultem egyetemre, es amikor eloszor mondtak megsertodtem, hogy nekem hogyan lenne? Aztan eltelt par ev, az orszag masik vegebe koltoztem, es en is kezdtem kihallani mind a szuleimnel mind a rokonaimnal.
Eltelt azota vagy 20 ev es rolam lekopott. De azota is meghallom ha valaki arrol a kornyekrol szarmazik, meg ha nagyon enyhe is nala es mas eszre sem veszi akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!