Ez az ember pszichopata?
Nem, nem pszichopata, a pszichopaták semmilyen érzelemmel nem rendelkeznek, a vadászok élvezik a vadászatot. Több vadászt is ismerek, mind jó ember, én is tervezem, hogy elmegyek egyszer velük.
Egyébként nem poénból ölik az állatokat, hanem a húsért, bundáért, stb.
A legtöbb vadász ha elejt egy zsákmányt nem hagyja szenvedni, alapból fejre céloznak ami rögtön öl, vagy amilyen gyorsan csak lehet megölik.
Igen, bátor dolog
Nem lőnek medvére, akiket én ismerek, csak nyúlra, őzre és vaddisznóra lőnek
Ha megbánnák nem mennének el többet, de a legtöbb visszajár
Igen, ha nem mi, akkor vagy semmi nem szabályozza a szaporulatot, vagy hagyjuk a természetes ellenségeiket is elszaporodni, aztán azok majd szabályozzák a mi szaporulatunkat is. Gondolom a kérdező annyira tökös, hogy erre vágyik inkább.
Az erdész nem szeret annyira öldösni, amennyire szükséges szabályozni a szaporulatot, tehát elmésen pénzt szed érte, hogy mások lőjenek párat, és még el is adja a vadat. Persze ez így öngerjesztő, mert akkor meg már legyen is mit lőni, hadd szaporodjanak kicsit jobban, tudod hogy megy. Én se értem, mit szeretnek a sokáig fővő, rágós vadhúson, és miért érzik letűnt korok romantikáját a vadbűzben annyira, hogy az öröm is töretlen... De ettől még megértem őket, bolondulok én is pár dologért, ilyen ez. Ők valami nagyon kiveszőben levő élményt próbálnak éltetni, ami évmilliókig a napi betevőt jelentette. Teljesen érthető, ha egyfajta sehol másutt fel nem lelhető harmónia fogadja őket magába ezekben a pillanatokban. Még ha a mai puhaságunk belecsempésződik, akkor is. Meg azért tegyük hozzá: legális lőfegyverhasználatra is egyetlen lehetőség kábé.
Szigorú vizsgákhoz kötötten. Ne becsüld alá szerintem! Persze tudom, egy-két elvetemült a vadászok közt is rendszeresen előfordul. Többnyire nem sokáig. 99%-ban békés, csendes, derűs sport, kicsit jobban is, mintha horgásznál. Ráadásul a klíma fenomenális. A hátrányait már ismered: igen, meg kell barátkozni a gondolattal, hogy leölöd az állatot. Akár falun a disznót. Hihetetlen, nem? Vagy te nem eszel húst soha?
És mi nem vagyunk a természet része?
Vagy Szerinted jobb, hogy ketrecben éli le az életét a "hús"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!