Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek rossz ember vagyok?

Szerintetek rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem érdekel másnak a gondja, úgy vagyok vele nekem is van elég. Például sose adtam még hajléktalannak pénzt. Ha valaki megkér valamire ami időigényes akkor lerázom, mert nem akarok foglalkozni más dolgával. Ilyenek.
2015. júl. 10. 07:33
 1/10 anonim válasza:
Igen.
2015. júl. 10. 07:34
 2/10 vfrtom ***** válasza:
igen, egy szar alak vagy.
2015. júl. 10. 07:54
 3/10 anonim ***** válasza:
de ugye te sem várod el másoktól, hogy a bajban segítsenek rajtad?
2015. júl. 10. 07:57
 4/10 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm :)

Akkor sem változtatok, szerintem az ilyen emberekből lesznek sikeresek mint én, mert nem szórja el másra a pénzét, idejét. (Persze család valamennyire kivétel)

2015. júl. 10. 07:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem várom el, nem is kapok általában segítséget. Meg már egy ideje nem is szoktam kérni, inkább megoldom magam valahogy.
2015. júl. 10. 08:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nme vagy rossz ember, de másoktól is ezt fogod visszakapni, és soha nem tudhatod, mikor leszel szükségben.
2015. júl. 10. 08:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy s z a r alak vagy, mert ez a szó mindenkinek mást jelent. Őszintén bevallhatjuk, nem mindenki ad pénzt az összes hajléktalannak, és nem mindig segítünk az ismerőseinken (sajnos) ha nincs hozzá kedvünk, szóval nem kell itt álszenteskedni :)

Viszont nekem a te személyiséged nem szimpatikus. Két mondat/idézet jut eszembe most:

"Aki megfeledkezik mások szívéről, a sajátját veszíti el."

"Aki bőségesen szeret, az bőségesen él."

Bár ezek az én életfelfogásomból származnak, az én életemet irányítják, ezért nem tetszik nekem a te felfogásod.

Lehetsz ilyen, senki nem tiltotta meg, de ha még lesznek is barátaid, akkor vagy olyanokat fogsz találni, aki pont ugyanolyan mint te (mondjuk hozzád pont passzolna, de gondold el, hogy abban a barátságban mi az igazi "érték"), vagy olyanokat, akik bár jópofiznak veled, mert mást nem tehetnek (osztálytárs, kolléga)valójában nem szeretnek.

Nem tudom, hány éves vagy, mióta él és működik ez az elméleted, de én úgy vélem, hogy ezt lehetetlen egy életen át fenntartani, mert az embernek szívre van szüksége, bármennyire is nem akarja így. Nem minden sikeres ember úgy jutott fel a csúcsra, hogy letiport másokat, és l e s z a r t a a társait. Én ezt nem találom jó üzletpolitikának.

És különben is: nem kell semmit túlzásba vinni, de valaki nem havi 200 Ft-tól vagy 1 órás segítségtől lesz szegényebb.

2015. júl. 10. 08:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Az ilyen embereket szoktam örökre elfelejteni. :)

Bezzeg neked jól jön másnak a segítsége. Még szerencse, hogy tisztába vagy magaddal. Azt kapod majd vissza az élettől, amit te adtál.

2015. júl. 10. 10:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Ettől egyébként nem leszel sikeres. Önző világban élünk, de sokat nyerhetsz azzal, hogyha önzetlenül viselkedsz, persze ésszerűen.
2015. júl. 10. 13:32
 10/10 acelsziv ***** válasza:
ettől nem sikeres leszel, hanem egy gyökér, akire nem lehet számítani és mindenki nagy ívben fog tojni a fejedre.
2015. júl. 10. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!