Ha valakit ebédre hívtok, akkor figyelembe veszitek a kérését az étellel kapcsolatban?
persze, de gondolok olyanra, hogyha vega akkor nem féldisznót rakok fel az asztalra, vagy ha allergiás vmire akk azt nem teszek bele.
a diéta alatt mit kell érteni? ha csak zöldséget eszik meg párolt húst akkor csinálok azt.
de ha pl kaviárra vagy drága halra fenné a fogát, akkor vegyen magának. de ha határon belüli kívánsága van, akkor teljesítem
Hacsak nem extrém drága valamit tud CSAK enni, akkor igen.
Ha valamire allergiás, nem szereti, vegetáriánus, fogyó kúrázik, stb, akkor természetesen figyelembe veszem, ha idöben szól.
Fél órával korábban már nem.
De nem ártana bövebben kifejteni, mit értesz a diéta alatt - meg igen angy különbségek lehetnek ebben is.
A "meghívás" szóban -űgy érzem -, az is benne van, hogy az illető kedvére szeretnék tenni.
Ha pl. valaki fogyókúrázik, nem fogok tejfölös-csülkös bablevest tálalni neki...
Én minden egyes meghíváskor megkérdezem az illetöt, hogy mi az, amit nem szeret/nem eszik meg - ugyanis ez a legfontosabb információ.
Ugyanis fözhetem a világ legjobb gombapörköltjét, ha a vendégem utálja vagy allergiás a gombára, süthetek csodálados csülköt pékné módra, ha az illetö nem eszi a disznót, epebeteg, éppen fogyni akar vagy vegeariánus - és a sort lehetne a végtelenségig folytatni.
Ugyanis ha meghívok valakit, akkor azt szeretném, hogy jól érezze magát (elvileg ez a vendéglátó "kötelessége"), ezért figyelembe veszem a különféle igényeit.
Ez néha igen érdekes is lehet, pl egy vendégem "csak" ezeket nem ette/ehette:
gomba, padlizsán, articsóka, kelbimbó, gyömbér, zeller, alma, kukorica, karalábé, lencse, spárga, diókfélék, hús, hal, zöld színü paprika, zöldbab, sajt, káposzta, hagyma, majonéz
Ebböl következöen a legtöbb helyen csak párolt rizst, fött tésztát vagy krumplit tudott enni - nálam meg több fogásos komplett ebédet, ami a többi "mindenevö" vendégéhez hasonlított jellegében, de minden kitételt betartottam közben. (Egy hétig volt nálunk, és nem kapta kétszer ugyanazt, kivéve a reggeli tejeskávé-zsömle-lekvár kombinációt, de ez az ö kifejezett kivánsága volt így)
Szóval kis odafigyeléssel (és minimális plussz munkával) megoldható, hogy minden vendég olyan ételeket kapjon, ami jól esik neki - és NEKEM az presztizskérdés, hogy ezt biztosítsam mindenkinek, aki nálunk van vendégségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!