Kétbalkezes lányból szánalmasan ügyetlen lettem. Segítség?
Egyszerûen többszöri átnézés után sem veszek észre teljesen egyszerû dolgokat. Pedig az eszemmel sosem volt gond eddig.
Tagozatos vagyok, országos szinten is elég jó. Elôször átnézéssel észrevehetô dolgokat rontottam el, de átnéztem ôket elôtte.. és ezt egyre gyakrabban.
Csak, hogy egy példát mondjak: ma is elôvettem egy tejet, amin a lejárati dátum 04.11.15. volt. Felhívtam anyukámat, hogy a tej fél éve lejárt. 10-szer átolvastam, mielôtt felhívtam és nem jöttem rá, hogy nem 2004 van.
Ha ez egyszeri alkalom lett volna, nevetnék, de sajnos nem volt az.
Lassan már beszélgetni sem merek, mert mindig(!) beégetem magam valamivel, szintén emiatt nem merek vendégségbe menni sem.
Annak ellenére, hogy mindent többször átnézek, de mostanában folyamatosan(!) valami banális dolgot csinálok véletlen.
Mi történhetett, mit tehetnék?
Köszönöm a válaszokat! :)
17/L
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
(Mindenkit felpontozok. :) )
Ha próbálok pihenni, sajnos akkor is mindent elrontok, gondoltam arra is, hogy már rá is görcsölök a dolgokra, hogy biztosan ne rontsak el semmit, de az elején még nem tettem.
Viszont megpróbálok tényleg teljesen kikapcsolni. :)
Lehet, hogy felkeresem vele a neurológusomat, de ôszintén nem szeretnék emiatt gyógyszert szedni, se semmit.
Bár lehet, hogy egy alapos kivizsgálás alá kéne vetnem magam. :)
"ma is elôvettem egy tejet, amin a lejárati dátum 04.11.15. volt. Felhívtam anyukámat, hogy a tej fél éve lejárt. 10-szer átolvastam, mielôtt felhívtam és nem jöttem rá, hogy nem 2004 van" - És tavaly 2014 volt ráadásul. Hát szerintem próbálj többet pihenni mindenképpen. Amúgy érdemes lenne dokihoz menni. Vashiány okozhat hasonló dolgokat. Ezt onnan tudom, hogy nekem is volt korábban. Sajnos ezt csak laborvizsgálat tudja kideríteni, hogy valóban vashiány-e. Egyébként érdemes lenne megmérned a vérnyomásod, hogy normális értéken áll-e. Túl magas vagy túl alacsony vérnyomás szintén okozhat koncentrációs problémákat.
Plusz figyelj arra, hogy elég sót, ásványi anyagot és folyadékot vigyél a szervezetedbe.
Nem igazán alszok eleget, vashiányos vagyok és folyadékot sem iszok rendesen, sajnos.
Nem gondoltam volna, hogy ezeknek ennyire komoly következménye lenne, de mostantól igyekszem majd betartani a normális szintet. :)
Köszönöm a válaszaitokat! :))
Körülbelül mennyi idô múlva érezhetô majd változás? Ha esetleg meg tudnátok mondani. :))
Ha odafigyelsz a megfelelő alvásra, folyadék-bevitelre, és szedsz valami vastablettát, akkor pár nap alatt.
Amúgy ha orvos nem írt fel vastablettát, akkor az is jó lehet, hogyha veszel Béres cseppet addig, és azt szeded, abban van vas, csak arra figyelj, hogy az csak C-vitaminnal együtt hatékony, és előtte, ill. utána 2 óráig kerüld a kávét, tejtermékeket és lisztes termékeket, mert akkor nem szívódik fel rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!