Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudna az ember egyensúlyb...

Hogy tudna az ember egyensúlyba kerülni önmagával ha egyszerűen arra sincs pénze amit szeret csinálni?

Figyelt kérdés
Nyilván ez a dolog nem a futás, vagy valami hasonló alacsony költségvetésű dolog. Jelenleg tanulok, de ha dolgoznék is akkor is csak azon menne a dilemma, hogy amit ebbe a hobbiba teszek bele, azt onnan veszem el, amit a nagybetűs Életre kéne már össze spórolgatnom. Mert korba már ott vagyok. Ha nem születtem gazdag vagy legalább jómódú családba, akkor az egyetlen módja a "boldogságnak" hogy mindenről lemondok amit szeretnék?
2015. jún. 22. 21:50
 1/2 Mentifantezsvér válasza:
Ha úgy gondolod hogy a boldogságés és az egyensúly önmagaddal pénzen alapul akkor nagyon rossz úton haladsz. Nem kell lemondanod mindenről amit szeretsz azért mert nem gazdag családba születtél, én se abba születtem, sőt vannak pénz gondjaim rendesen, de a lelkem boldog és elégedett mert tudom hogy mi fontos számomra és mi tesz boldoggá, és ennek semmi köze pénzhez.
2015. jún. 23. 01:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Kicsi célokat szoktam kitűzni magam elé és nem mondok le semmiről amit komolyabban akarok. Arra gyűjtök csak, aminek látom az értelmét, amit el akarok érni. És ha megvan, akkor örülök, majd az új cél lebeg a szemem előtt. Ha annyi pénzem lenne, hogy bármit el tudnék érni rövid időn belül, az nem lenne jó, mert akkor nem lenne min tépelődni, min reménykedni. Sok lottó nyertes lesz öngyilkos, talán ezért is, de amiatt is, hogy elköltik gyorsan a pénzt, megszokják hogy nagy lábon lehet élni, aztán amikor elfogy a pénzük, tönkremennek, eladósodnak és nem tudják elviselni, hogy újra visszakerültek a gödörbe, hogy megint szegények lettek.

Anyámék telke mellett lakik egy öreg, kb 80 éves bácsi, aki a nyugdíját félreteszi és gyűjtöget, a kutyáját meg vizes kenyérrel eteti. Ezen spórol. Anyám mondta neki, hogy vegyen a kutyájának farhátat, az csak 200 Ft és ne tegye félre azt a pénzt. Szerencsétlen kutyája látja kárát ennek az értelmetlen gyűjtésnek. Mégis mire gyűjt már? A temetésére?

2015. jún. 23. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!