Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem lehet valakitől...

Miért nem lehet valakitől megkérdezni, hogy cigány-e?

Figyelt kérdés

2015. jún. 16. 15:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nevedből ítélve..... :D

"Miért nem lehet valakitől megkérdezni, hogy cigány-e?"

Mivel az már "sértés"-nek és "rasszizmus"-nak számít........

2015. jún. 17. 10:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:D
2015. jún. 17. 12:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Mert a cigány csúnya szó!!!

Legalább is, így tartják az emberek.

Van amelyik cigány ezt sértésnek veszi, van amelyik nem.

Egyik ismerősöm pont a Roma szót utálja, mert ő megmondta, nem lesz attól másabb ember ha azt mondják rá Roma és nem azt, hogy Cigány.

Amúgy meg ha már itt tartunk, a cigányok is szívesen "parasztoznak" minket, "gádzsókat" csak úgy, hogy visszavágjanak. Nem baj, hogy a paraszt az nem egy származás, mint a cigány vagy a néger... A paraszt ember, az a munkás ember, aki a földeken dolgozik, állatokat tart, stb. Egy cigány is lehet paraszt, mert az egy életforma, nem egy nemzetiség, dehát néhányan annyira okosak...

2015. jún. 18. 23:15
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,jogos amit leírtál :D
2015. jún. 19. 12:12
 15/16 anonim válasza:
először is ezzel magatokat minősítitek én is roma vagyok mégis normálisan élek és mint látjátok helyesen is írok igaz van, ahol nem használok írásjeleket de mindegy nem ez a lényeg hanem az hogy ti magyar nép senkit nem tudtok befogadni mert irigyek, rosszindulatúak vagytok mi romák legalább tudjuk élvezni az életet még akkor is ha szegények vagyunk ja és nem vagyok rasszista csak leírtam a saját véleményem
2015. júl. 15. 16:16
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát "mi romák tudjuk élvezni az életet"...ezzel lehetne vitatkozni,főleg,hogy a legtöbb roma úgy élvezi,hogy lop azoktól az emberektől aakik megdolgoztak a pénzükért.Nem minden romára igaz a lopás,de a magyarországon élő legtöbb cigányra igaz.Ennek utána lehet nézni,aki pedig olyan közegbe él,ahol cigányok vannak,tudja jól.
2015. júl. 18. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!