Egy beszédes nickname sokat elárulhat az adott felhasználóról?
Arra gondolok, hogy pl. vannak erőszakosságra utaló nick nevek (pl.: pofon, stb.), vagy illegalitásra utalóak (pl. a "névtelen" internetes csoportra, stb...).
Én brahiból sosem választok nick nevet, de olyat biztos nem, ami nem tettszik. Ami viszont tettszik, az valamenyire jellemez is.
Ki mit gondol erről?
En mindenhol Firedoom vagyok, de ra nem jonnel honnan van.
Kb 50%ban jellemzi a felhasználót.
Én pl. itt egy John Doe-hez hasonló névvel regisztráltam, mert névtelen akartam lenni és egy "tucat" nevet választottam, aztán beállítottam, hogy ne legyen látható, mert egy idő után rámszálltak, egyesek visszakeresték a kérdéseimet, válaszaimat és elkezdtek azzal szórakozni, hogy belémkössenek. Alig várták, hogy megjelenjen, valahol egy új komment. Én meg közben, csak beszélgetni, meg segíteni jöttem ide embereknek. Sikerült is picit segíteni talán valakinek.
Szóval, pl. az én eredeti nickem jellemző volt arra, hogy névtelen akartam maradni, ugyanakkor semleges, tehát nem akartam, már a nickemmel valamiféle üzenetet adni magamról azok felé, akiknek segíteni igyekeztem.
Pl. egy "Kávédaráló", vagy "Diótörő", esetleg más vicces nick után nem biztos, hogy mindeki szívesen beszélgetett volna kedves konyhai eszközével...
Részben igen. Ha pl. egy autó neve van benne a névben, akkor sokan arra asszociálnak, hogy "hú ez milyen gazdag", holott lehet, hogy a felhasználó azért adta ezt a nevet, mert pl. ő is megbízható, mint az az adott autó.
Vagy: direkt olyat írt, ami ellentétes a személyiségével. Vagy: nem biztos, hogy valaki azért ad egy olyan nevet magának, merthogy nagy "ALF" rajongó, hanem mert ezt tudja a legkönnyebben megjegyezni.
Sok oka lehet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!