Mennyit költenél magadra ekkora összegből?
Havi fizu 125 ezer. Ebből marad úgy 30-100 ezer havonta tisztán magadra.
Ez sok vagy kevés?
Mennyit költenél el belőle? Mire?
"A szüleimnek jól megy mostanában. 300 ezer a bevételük, és már csak 3an vannak."
Könnyű annak aki ennyi szülővel indul az életben. A legtöbb embernek kettő jut csak!
De a viccet félretéve, tűzz ki célt magad elé. Amíg nincs, addig könnyű elszórni a lét, de ha csak egy motor, autó, lakás, tandíj, bármi van a láthatáron, egyből kevés is lesz ez a pénz.
fontos kifizetések után, mind félre megy. Nálam nincs olyan, hogy havonta X összeget kötelezően el kell vernem, ha nincs mire akkor is.
Ha nincs kiadásom, akkor nálam 90-100e megmarad. Persze nem albérletben élek, ami elvinnél a fizetésem 70%át.
22 évesen kezdtem el dolgozni ápolónőként, abban a városban ahol élek. Szüleimmel lakom, az első fizetésemből szerettem volna adni neki X összeget, de nem fogadták el. Azt mondták ha szükségük lesz rá majd akkor kérnek, költsem magamra és gyűjtögessek. Az első 2 havi fizetésemből vettem egy telefont. A következőből, ruhákat és kiegészítőket. Onnantól gyűjtöttem a lakásra. Télen meg is vettem az első panel lakásomat ami 2 szobás. Felújításra szorul, a saját ízlésemnek megfelelően szeretném kialakítani és berendezni. Jelenleg ott tart az egész, hogy minden ajtó és ablak ki lett cserélve és az egész lakás át lett vezetékelve.
Most ismét a gyűjtés fázisában vagyok, a következő lépés a laminált padló, és a csempe megvétele lesz. Még is a legtöbbet a bútorok és az elektromos berendezések fognak elvinni. Tavasszal már szeretnék külön költözni és a saját életemet élni.
Én 2 hónapja kezdtem el dolgozni segédápolóként (még suli mellett). A szüleimmel lakok, de majd lassan elköltözök.
Az 1. fizumat telefonra költöttem, a 2.-at ruhákra és most a 3.-at is ruhákra fogom, felújítom az egész ruhatáram (+fordászhoz elmegyek) . A 4.-ből veszek egy új fényképezőgépet és utána félreteszek a többiből. De (tapasztalat) ha az ember azelőtt csóró volt, szinte semmilye sincs (értem itt ruhákra. Nekem pl. nem volt normális téli cipőm, a farmerom már jött szét a varrásnál, szóval először el kell kezdeni ilyen alapokkal, hogy rendes cuccban ki tudjak menni utcára).
Sok mindentől függ. Van-e megtakarításom, mire van éppen szükségem. Amit per pillanat vennék belőle, az egy vagy két egyszerű fehér blúz, két fekete szoknya (ezeket turiból), egy fejhallgató. Ha nem kellene nagyon nélkülöznöm, akkor rendelnék 2 körömlakktartó állványt ebayről, az kb. 10ezer Ft lenne.
Most épp megvan minden arc-, testápolási és sminkcuccom, ami kell, és nem hiszem, hogy a közeljövőben pótolni kellene bármit is, mert sokszor veszek előre cuccokat, ha olcsóbbak (most éppen van 2 bontatlan samponom és 3 bontatlan tusfürdőm itthon, pl. :D). A maradék nagy részét sztem betenném bankba (nyilván a 100ezres verzióra gondolok), de vmennyit biztos elköltenék élményekre - színház, múzeum, mozi, étterem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!