Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is szánalomra...

Szerintetek is szánalomra méltóak az olyan emberek, akik sikeresek, gazdagok, de nincs mögöttük valódi teljesítmény?

Figyelt kérdés

Ez a felvetés annak kapcsán fogalmazódott meg bennem, hogy a minap láttam hogy a 17 éves osztálytársamnak több milliós kocsija van, és azzal menőzik, persze a szülei vették neki, mivel "gazdagok".

És azt érzem, hogy valahogy összeegyezhetetlen maga az ember és a kocsija, hiszen nem ő dolgozott meg érte, ezért nem hiteles számomra a személy, ezáltal nagyon visszataszító és irritáló számomra!

Így vagyok a sikeres, esetleg gazdag emberekkel is, kétfélét különböztetek meg:

Az egyik, aki mögött van valódi teljesítmény, munka, ezeknek az embereknek csak úgy sugárzik a belső lényükből a siker, a pozitívítás, és a büszkeség.

A másik fajta, aki valaki hátán kapaszkodott fel, és úgy lett sikeres, vagy valaki pénzeli, ezekből az emberekből manapság elég sok van.

Ezek számomra olyanok, mint a kakukktojások, mintha a belső lénye és a külső világa között valami hatalmas összeegyezhetetlenség, ellentét lenne, tehát ezek mögött nincsen semmi munka, teljesítmény...

Nektek mi a véleményetek erről?

2015. máj. 16. 14:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%
Én a kérdezővel értek egyet!!
2015. máj. 16. 15:51
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

"amihez jogtalanul jutottak hozzá"

ezt viszont bizonyítani kellene....az nem jogtalan, hogy valakit a szülei támogatnak, csak, hogy tisztázzuk...

egyébként miért is idióták??? :O

2015. máj. 16. 15:53
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

# 12

Szegény gyerek ezzel nyugtatja magát:)

2015. máj. 16. 15:54
 14/16 A kérdező kommentje:

Ti hány évesek vagytok, de komolyan?

Már itt rég nem a 17 éves osztálytársamról van szó, csak annak kapcsán jött ez a felvetés.

2015. máj. 16. 15:57
 15/16 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen egyetertek veled, es nem nem azert mert en is irigy vagyok.

En azt az embert tartom gazdagnak (anyagilag), aki sajat maga dolgozott meg erte es becsuletesen. Nem nezem le azt, aki kocsit kap a szuleitol, jo dolog az, csak ne verje ra a mellet, mert nem o dolgozott meg erte. :)

2015. máj. 18. 14:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is a kérdezőnek van igaza. Nekem a szüleim tehetősek voltak annyi idős koromban, legalábbis az osztálytársaim szüleihez képest, de én helyén kezeltem, meg sem próbáltam vele kérkedni. Tisztában voltam vele, hogs ez nem az én érdemem, magam kell elérjek sikereket az életben. Azt gondolom ezt a 17 éves srácot félrenevelték a szülei, nincs semmi irigyelni való a sorsában, könnyen pofára eshet.

Amúgy tényleg sokmindenre rá szokás mostanában húzni az irigységet, szerintem ez a világ leegyszerűsítése, ennél sokkal összetettebbek az emberek motivációi.

2015. dec. 8. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!