Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet, hogy egyes...

Hogyan lehet, hogy egyes emberekben nincsen semmi erkolcsi gatlas?

Figyelt kérdés
Nekem a csaladomban sosem tartottak erkolcsi predikaciot vagy ilyesmi, megsem tudnam elkepzelni, hogy pl. olyan penzbol legyek boldog, amit masoktol loptam el vagy masok kihasznalasaval szereztem. Pl. gondolok itt olyanokra, akik kulfoldon dolgozni akaro magyarokat csapnak be, vagy idosekbol szednek ki penzt, vagy extremebb peldakban az ember es szervkereskedok. Ezeknek az embereknek egyaltalan nincsenek erzeseik, sem empatiajuk? Nagyon nehezen tudom belekepzelni magamat a helyzetukbe. Szamomra szinte elkepzelhetetlen, hogy hogyan lehet valaki ennyire erzeketlen.
2015. máj. 5. 17:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Az erkölcs a nevelés során "keletkezik" valakiben. Ha nem azt látta, hogy erkölcsösen viselkednek a környezetében, akkor nem fogja megtanulni azt.

A gyereknek nem az számít, hogy mit MOND a szülö, hanem hogy mit TESZ. Ha látja, hoyg a szülö ahol lehet, csal, átveri a másikakat, akkor hiába prédikál a gyereknek, hoyg becsületesnek kell lenni.

2015. máj. 5. 17:26
 2/2 A kérdező kommentje:

Ebben igazad van. :)

Akkor ezeknek az embereknek nincs lelkiismeretuk sem, azaz nem szolal meg a fejukben egy kis hang, miutan vmi "rosszat" csinalnak, es nem is ragodnak rajta, hanem elik tovabb az eletuket, mintha mi sem tortent volna? Nem jut eszukbe, hogy azzal a masik emberrel most mi van, vagy milyen hatassal volt ra a tettuk?

Vagy azert eszukbe jut, de a penzt fontosabb nekik, megha rosszul is erzik magukat a tetteiktol?

Tenyleg csak probalom belekepzelni magam a fejukbe. :)

2015. máj. 5. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!