Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek mindig ilyenek...

Az emberek mindig ilyenek voltak csak én nem vettem észre? Mi ért ilyen embertelenek?

Figyelt kérdés

Úgy érzem,hogy ahogy felnőttebb vagyok egyre rosszabbak az emberek.Vagy legalábbis most veszem észre.

Teljesen elkeserít engem ez a dolog...azzal persze tisztában voltam,annyira naiv nem vagyok,hogy a világban rengeteg gyilkosság és bűn van,néha pitiáner dolgokért,de azt gondoltam ezek elborult elmék meg hasonló dolgok miatt vannak,és a legtöbb ember nem ilyen.De egyre jobban tapasztalom a közvetlen közelemben élő emberektől,hogy mennyire rossz indulatúak, foszoriak(magának való) semmit se becsülnek meg, lenézik a másikat,azthiszik mindenkinél jobbak,képtelenek az empátiára, átgázolnak a másikon, és még egy alapvető tiszteletet sem adnak a másiknak.

Az a gond, vagyis inkább rossz nekem,hogy én kedvességre,odafigyelésre és túl 'szelídnek' voltam nevelve, vagyis inkább apukámtól örököltem, -nyugodjon békében szegény,vele is a nemtörődöm orvosok végeztek, miután lebénult nem foglalkoztak vele minek következtében tüdőgyulladás vitte el-

Mindig jó lelkű volt,talán sokan is kihasználták, anyum viszont ellentétünk, stabil,erős személyiség, talán túl magának való és mogorva.

Félek,hogy engem is kifognak használni,amikor csak lehet...mivel én ilyen jó vagyok velük és képtelen vagyok bárkinek is rosszat tenni.

TEljesen kiakaszt hogy lehetnek ilyenek...pl volt egy tiszta jó ruhadarabom,alig hordtam és kihíztam, gondoltam eladom,jó pénzt és még most is.Aztán eszembe jutott,hogy a párom testvérének pont jó lenne, inkább neki ajándékozom.Odaadtam,bement a szobába felpróbálta,lelökte az ágy szélére és se bú se bá.Kérdeztem,hogy jó-e a válasz:aha. És kiment.

Egy köszönöm is fájt volna neki. Örömmel, jó szívvel adtam oda, de legalább egy őszinte köszit se kaptam viszont.Rettentő rosszul esett.

Arról nem is beszélve,hogy mindenki a más dolgával foglalkozik.Vidéken élünk és úgy néz ki anyumnak lett egy párja már több év után,és persze mi lenne jobb téma mint azon filózni mikor megy férjhez stb holott szó se volt róla.Elítélik az embert,holott azt észre sem veszik,hogy ők ilyen korban a szomszéddal 'bújócskáztak'a szénában éjjel.

Barátnők olyanok, ahogy mondani szokás, mint az árnyék.Ha valami kell, itt vagyok,amúgy meg tojnak a fejemre, a plusz folyton leutánoznak.Akár apró pici dolgokban,akár másban.Padtársamnak mindig leírtam a leckét amikor épp táblánál volt,mert tudom milyen rossz mikor teleírtad a táblát másold le a füzetbe is..nekem ő sose csinálta meg. De ez az én hibám többet nem fogom...

Senkiben se lehet megbízni,mert elárulnak, ha jó vagy mással semmit se kapsz vissza.Mi lett az önzetlen emberi kapcsolatokkal,ha voltak egyáltalán?

Ti mit gondoltok erről?18l

2015. máj. 4. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem legyél még egy kicsit felnőttebb, aztán térjünk vissza a témára.
2015. máj. 4. 21:35
 2/9 anonim válasza:
Teljes mértékben igazat adok az érvelésednek, sajnos az empátia az már egy nemlétező fogalom lesz az emberek körében, és szerintem ennek az egyik fő oda az elidegenülés egymástól, elidegenülünk mivel nem élünk már társasági életet, a társasági életünk pedig a tv, internet stb, ha érdekel a téma akkor nézd meg a blogom részben erről is írtam már:) [link]
2015. máj. 4. 21:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha ilyen vagy, mindig ki fognak használni mások. Kell tudni nemet mondani, határozottnak lenni, megtanulni néhány alapvető dolgot. Ettől még lehetsz jó és önzetlen, csak közben nem hagyod, hogy mások áldozata légy.

Pl. nem a te dolgod, hogy leírd a padtársadnak a leckét, amíg a táblánál vagy, hanem az övé. Megcsinálja utólag, ahogy mindenki más is. De pl. ha hiányzik suliból, kölcsönadhatod a füzetedet, segíthetsz neki felkészülni (ha igényli). A kéretlen szívességet nem szokták meghálálni.

Ugyanígy a párod testvérét először meg kellett volna kérdezni, hogy tetszik-e neki a ruhadarab, elfogadná-e, ha igen és jól is áll.

Engem is sokszor kihasználtak mások, sajnos ha valakit így neveltek, keserves munka ebből kikecmeregni, de nem lehetetlen. Ettől pedig nem válik az ember hálátlanná, nemtörődömmé vagy rosszindulatúvá, egyszerűen csak nem hagyja magát kihasználni, így mások is egyenrangúként fogják kezelni.

2015. máj. 4. 21:42
 4/9 anonim válasza:
*oka
2015. máj. 4. 21:42
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
Igen az emberek nagy része gyökér.
2015. máj. 4. 21:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Igen,meg kell változnom, tudom.

Amúgy meg volt kérdezve, mutattam képet neki és azt mondta tetszik neki.Elvittem felpróbálta és ennyi, ennek egy hete,azóta se semmi...

2015. máj. 4. 21:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez van, a legtöbb ember csak a saját érdekeit nézi, sokan már természetesnek vélik, hogy valaki segít nekik, de hogy ő tegye meg az kizárt, hisz ebből neki jó nem származik. Legalábbis engem csak kivétel nélkül ilyen emberek vesznek körül :/
2015. máj. 4. 23:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Életem legnagyobb csalódása volt, amikor rájöttem, hogy egy felnőtt nem sokban különbözik egy öntörvényű gyerektől. Legalábbis általánosságban szólva.

Egyébként nem mindenki ilyen, meg kell találni azokat az embereket a környezetedben, akiket megbecsülhetsz, és akik téged is megbecsülnek. Velük igenis lehet értékes, emberi kapcsolatot kialakítani.

2015. máj. 5. 00:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Jobb ha megtanulod a tiszteletet ki szokás érdemelni,ki kell vívni nem jár automatikusan,főleg egy alacsonyabb szoc körben.

Pl a ruha dolognál is hibáztál,mert lenyelted a tiszteletlenséget.

Miért tetted ezt?

Miért nem tetted szóvá,hogy-legalább egy köszönöm vagy valami hülyegyerek!

Azért teszik ezeket veled és azért bánnak így veled,mert nincsen önvédelmed,nem állsz ki magadért,nem teszed szóvá a dolgokat,hogy eddig és ne tovább.

De a jelenség nekem is feltűnt itt a kérdésem róla,talán érdekesnek találod-

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__65097..

2015. máj. 5. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!