Miért vagyunk irigyek ha valaki gazdagabb nálunk és még mutogatja is?
Én örülök hogy van olyan honfitársam, aki jól él.
Szeretem nézni a szép kocsikat, vagy mikor fizetek tankolásnál, és valakinek egy köteg deákigazolvány van a kezében.
Így szép az élet.
De sok ismerősöm olyan irigy az ilyen emberekre, hogy a szemükkel el tudnák őket pusztítani.
Miért baj az ha valaki munka nélkül gazdag?
Vagy luxusautóval mászkál?
Szabad országban élünk,ősapáink kiharcolták a szabadságot, mindenki úgy boldogul ahogy tud.
Ki mit gondol erről?
Teljesen egyetértek veled.
Egyébként nem hiszem, hogy jönne normális válasz, normális indokokkal.
"Teljesen egyetértek veled. "
Akkor nem csak én látom így a dolgokat.
Ez az a téma, amiről senki nem szeret őszintén beszélni, még névtelenül sem.
Engem sem zavar ez alapvetően.
Azt viszont nagyon utálom, amikor lenéznek emiatt másokat. A legdühítőbb pedig az, ha a lenézést olyanoktól kapom, akik egy szalmaszálat nem tesznek keresztbe a gazdagságukért, csak valakinek a gyereke, barátnője, szeretője, tehát nem a saját tehetsége miatt került ilyen anyagi körülmények közé.
Srácok! Tegyük át a Humor kategóriába a kérdést.
Azt gondolom, hogy kemény munkával érheted el a gazdagságot.
Nagyon kemény munkával. Bárki melózhat mint az állat, és bárki lehet gazdag. Csak oda kell figyelni, hogyan döntünk el dolgokat az életünk első szakaszaiban. Mert gyermekkorunkban hoztuk/hozzuk meg többnyire az életformáló döntéseket. Szorgalom kérdése.
Alapvetően az a baj, hogy azt várják el egy jómódú vagy gazdag embertől, hogy sokkal szűkebbre szabott életet éljen, mint amilyet megengedhet magának, mert különben "lenőző", "fennhéjázó", "kérkedik" stb.
Holott csak él a saját szintjén. De a kisebbségi komplexusos, irigy emberek soha nem fogják megbocsátani valakinek, hogy többre jutott, mint ők.
"Alapvetően az a baj, hogy azt várják el egy jómódú vagy gazdag embertől, hogy sokkal szűkebbre szabott életet éljen, mint amilyet megengedhet magának, mert különben "lenőző", "fennhéjázó", "kérkedik" stb.
Holott csak él a saját szintjén. De a kisebbségi komplexusos, irigy emberek soha nem fogják megbocsátani valakinek, hogy többre jutott, mint ők."
Ez egy tipikus magyar mentalitás.
Persze, hogy az. Sokkal könnyebb valakit szidni, mint rengeteget tanulni,dolgozni, kapcsolatokat építeni stb.
Mint itt is: biztos vagyok benne, hogy ahogy az iménti válaszomat, ezt is lepontozzák. De nekik is kell valami öröm a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!