Miert van az, hogy az emberek a jó embereket nem annyira szeretik? Többi lent. 18/F
Van egy testvérem, 15 hónap van köztünk, rossz ember.Ez alatt azt értem, hogy már nem bízok meg benne, mivel nagyobb pénz összeget lopott a családtól.Picikét még magasabb, de kezdem behozni, ezért nem rossz ember, de ezt is megjegyezném.Felvág magával, játsza az eszét, én elég jól kiismertem már sajnos, mindent megkap, jobb is a telefonja, mint ami nekem van.Rossz szive van, hanyag...Nem iszik, ez az egyetlen pozitiv benne, meg, hogy sportol.
Én meg nem dicsekedni akarok, de jó szivem van, többen is mondták már, köztük olyanok is, akik nagyobbra becsülik az öcsém, mint engem, közben ezt én érdemelném meg...Gyorsabban kifejlődött, mint én, ez is frusztráló tud lenni.Nem birom már, valaki tudna segiteni, hogy min kellene változtatnom, mindenki kihasznál a jó szivem miatt, persze vannak kivételek, 5-6 barátom, viszont nagyon zavar az egész, hogy tudom milyen ember, és mégis ő az akivel beszélgetnek.Lehet megvagyok kicsit zavarodva, de azt tudom, hogy a jó embereket kihasználják, és ez igen komoly dolog.Valaki aki hasonló helyzetbe van, irjon ide, és irok neki, segitsetek mit tehetnék.
Tudom, hogy nem részletes az egész, de aki úgy gondolja segithet, annak elmesélek mindent.
Kiméljetek meg a hülyeségektől kérlek titeket!
Hozzá tenném, hogy én is sportolok, és nem vagyok alkoholista, csak bulikban iszom keveset, de tudom hol a határ!
Csak nekem nehezebb, mert nincsennek olyan adottságaim.
Itt nem arról van szó, hogy a jó vagy rossz embereket a többi ember jobban vagy kevésbé szereti. A világ nem így működik. Senki sem tökéletes. Mindenki tévedhet és téved is. Az, hogy úgy érzed a testvéredet többen szeretik, az még nem jelent semmit. Mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit csinál.
Sztem csak annak a pár embernek a véleményére adj, akiket barátaidnak tartasz (azaz akik nem használnak ki) és mindenki más meg le van ejtve, azt csinál/ azt gondol, amit akar.
A nagybetűs "felnőtt" életben nincsen rögtön pirospont, ha valamit jól csináltál és nincsen mindig rögtön feketepont, ha rosszul csináltad, de attól még minden tettednek hosszútávon következménye van és (direkt vagy indirekt) kihatással van más dolgokra a jövőben. Tehát magyarul, ha valaki a Te szavaiddal élve "rossz ember", az előbb-utóbb vissza fogja kapni az élettől, amit tesz.
A kihasználásról pedig: a leírtak alapján már elégszer megszívtad a segítőkészséged miatt, ideje tanulni belőle. Szóval sajnos olyan világot élünk, ahol jobban meg kell válogatni, hogy kinek segítesz (nyilván csak annak, aki nem fog visszaélni vele) illetve 1x azaz egyszer lehet a bizalmadat eljátszani, többet utána ne bízz benne, ne segíts neki!
Ezt először nehéz lesz betartani, de a saját védelmedben ajánlott, és ettől sztem nem leszel rosszabb ember, csak kevésbé bántható ember.
Idővel majd lesz annyi élettapasztalatod, hogy ráérzel, hogy kinek szabad és kell segíteni és ki az, aki nem érdemli meg. Tapasztalni fogod, hogy a te kevés barátod sokkal többet ér, mintha egy hadsereg venne körül. Majd arra is rájössz, hogy azok az emberek, akik a testvéredet körülveszik nem igazi barátok és az első olyan szituációban, amikor szüksége lenne rájuk úgy tűnnek el mellőle, mint a kámfor.
Tudom, hogy ez most kevés vigasz neked, de az élet ilyen szempontból nagyon igazságos tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!