A szőke nők általában tényleg kevésbé intelligensek, mint az átlagemberek? Erre van valami tudományos bizonyíték vagy statisztika?
Mert az, hogy X ember csak okos barnákat és buta szőkéket (vagy fordítva) ismer, nem jelent semmit. Ha MINDEN ember csak okos szőkéket és buta barnákat ismerne (vagy fordítva), az már valami.
A kérdező átlagban kérdezte, statisztikailag nem számít, hogy egyetlen ember mit tapasztal a közvetlen környezetében.
Kérdező, hogy ha létezne valamilyen genetikai link a világos haj és az intelligencia közt, akkor az nem korlátozná be a nemeket. Akkor a világos hajú férfiak és nők lennének butábbak, nem csak a nők.
És ha ez így lenne, már rég köztudott tény lenne, hogy mondjuk a finnek butábbak az olaszoknál.
"Mert az, hogy X ember csak okos barnákat és buta szőkéket (vagy fordítva) ismer, nem jelent semmit. Ha MINDEN ember csak okos szőkéket és buta barnákat ismerne (vagy fordítva), az már valami.
A kérdező átlagban kérdezte, statisztikailag nem számít, hogy egyetlen ember mit tapasztal a közvetlen környezetében."
Ezt én értem, de nehogy már azt állítsuk, hogy az adott válaszoló az egyetlen, aki ismer barna hajú butákat. Alapból a szőke haj (igazi szőke) ritkább, így a nagy számok törvénye alapján kell, hogy legyen több buta barna. Az én osztályomban is voltak buta barna lányok, az az előtti osztályomban is, a világban is. Értem, mit mondasz, de hogy őszinte elegyek, nem hiszem, hogy adott válaszoló az egyetlen, aki látott buta barna embert.
Senki nem mondta, hogy ő ismer csak buta barna embert. Egy szóval nem volt erről szó. Arról volt szó, hogy ha állítok valamit átlagban, biztos lesz olyan, aki az ellenkezőjéről tud beszámolni.
A világ népességének kb. 10%-a balkezes. Tehát annak sokkal nagyobb az esélye, hogy jobbkezesekkel vagy körülvéve. Mégis létezhetnek olyan emberek, akik csak balkezeseket ismernek. De ez a statisztika szempontjából semmit nem jelent, a világ balkezes népessége marad 10%, csak azért, mert van, aki 100%-ban csak balkezeseket ismer.
Az egyén tapasztalatai és a statisztika pont egymás ellentétei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!