Miért fáj az embereknek, ha megmondod, hogy vesztesek, sikertelenek, de lehet változtatni?
Ha megfogadják a tanácsodat?
A minimum, hogy egy szemétnek fognak tartani. Akkor is, ha egyértelműen látszik rajtad, hogy abban, amiben tanácsot adsz, te vagy a jobb.
Jobb az embereknek, ha sikertelenek maradnak? De akkor minek hisztiznek, hogy nekik ilyen-olyan élet kell?
Szerintem te egyáltalán nem vagy jó a tanácsadó szerepében, mondhatjuk azt is, hogy vesztes vagy, sikertelen, egy totális lúzer, akire rohadtul nem hallgatnak az emberek, és te mégis próbálod a nyakukba varrni magadat, meg letömni a torkukon a bölcs tanácsaidat.
Teljesen egyértelmű, hogy állatira nem kellene ezzel foglalkoznod. De ne érezd azért rosszul magad, mert lehet változtatni.
Egyébként meg miért gondolod azt, hogy csak az a jó, ahogy te gondolod?
Nem gondolom, hogy csak úgy jó, ahogy én mondom, de úgy biztos, hogy rossz,ahogy ő gondolja ;)
Mondok egy példát. Ismerősöd csúszik lefelé a lejtőn anyagilag. Nyávog, hogy neki sosincs pénze, szemét a világ és nem érti meg, hogy azért nem talál munkát, mert nem piacképes a szakmája. Minden adott, fizetik a szülei a tanulást.
Én megmondtam neki,hogyha több pénzt akar,
1, bűnözés - nem ajánlom
2, legyen hímringyó
3, tanuljon, mert...és itt bemutatom a saját példámat.
És kiakad. Ilyen ismerőse mindenkinek van, ezért kézzel fogható példa.
A válaszodat ki fogom nyomtatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!